Picioare reci – cauze si remedii naturale

DESPRE

Este normal ca atunci cand e frig afara sa ne simtim picioarele reci. Frigul contracta vasele de sange de la extremitatile corpului, maini si picioare, sangele circula mai greu, iar caldura din zonele respective este in felul acesta redusa.

Este un mod de aparare al organismului, care pastreaza o circulatie normala a sangelui in conditii mai aspre pentru zonele mai importante ale corpului.

Dar senzatia picioarelor reci poate fi persistenta la unele persoane indiferent de temperatura de afara, cauzand-le un disconfort continuu.

Alte cauze ale senzatiei de picioare reci
– Circulatia proasta a sangelui
Cea mai frecventa cauza a picioarelor reci este circulatia proasta a sangelui. In aceasta situatie se ajunge din variate cauze: fumatul, alimentatia nesanatoasa, lipsa de miscare.

– Stresul
In situatiile de stres, anxietate, nervozitate ridicata, creste nivelul de adrenalina din organism. In aceasta situatie vasele de la periferia corpului se contracta, iar fluxul de sange este redus ca urmare si caldura. In cazurile mai grave poate aparea fenomenul Raynaud – caracterizat prin spasme, schimbarea culorii pielii la degetele mainilor si picioarelor si aparitia unor leziuni greu vindecabile.

– Nivelul ridicat de colesterol
Nivelul ridicat de colesterol impiedica buna circulatie a sangelui, din cauza grasimii depuse pe interiorul peretilor vaselor de sange, care astfel, se ingusteaza. Colesterolul marit atrage si afectiuni ale inimii, acestea fiind si ele o cauza posibila a circulatiei proaste a sangelui si a senzatiei de picioare reci.

– Diabetul
Nivelul ridicat al zaharului din sange specific bolnavilor de diabet are si el tendinta de a ingusta vasele de sange si de a impiedica circulatia periferica sa se desfasoare in mod normal. Diabetul poate provoca si leziuni nervoase – amorteala, furnicaturi, prurit, durere la nivelul picioarelor, in special pe timpul noptii.

– Hipotiroidismul
Hipotiroidismul, pe langa cresterea in greutate, oboseala sau deficientele in concentrare, poate afecta si circulatia sangelui si ca urmare, temperatura extremitatilor corpului.

Ce remedii naturale avem la indemana
Daca senzatia de picioare reci este continua cel mai bine este sa consultati medicul de familie si sa faceti un set de analize pentru a depista cauza.

Daca este temporara aveti cateva remedii naturale la indemana:
– Ridicati-va de pe scaun si miscati-va
Miscarea va incalzeste; chiar daca aveti munca de 8 ore intr-un birou, faceti pauze scurte si miscati-va. Veti pune sangele in miscare si veti simti caldura si la picioare.

– Mentineti caldura la picioare
Purtati incaltaminte calduroasa si confortabila, sosete groase si papuci in casa. In interior aerul cald se ridica, la baza este mai rece.

– Faceti bai calde la picioare
Baia calda la picioare va relaxeaza muschii si va creste temperatura, stimuland circulatia sangelui, in special seara, inainte de culcare. Veti adormi mai greu cu picioarele reci.

– Apelati la sticla cu apa calda
O modalitate veche, dar foarte eficienta de a inlatura senzatia de rece este sticla cu apa calda pe care o puteti aseza la picioare inainte de a va culca. Are un rezultat garantat si rapid.

Citeste tu mai departe aici: https://www.curademiere.ro/picioare-reci-cauze-si-remedii-naturale/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii