@Breaking newsActualitate

Pinguinii au trecut în clasa a V a – Peste 600 de copii au început ciclul doi la Gen 7 din Resita VIDEO

Curtea Școlii Gimnaziale nr.7 din Reșița, gen 7 – așa cum îi spune un oraș întreg, a fost plină de elevi. Așezați frumos pe clase, de la ,,bobocii” din clasa a cincea și până la ,,veteranii” de a opta, toată lumea s-a bucurat de reînceperea școlii. Alături de bobocii de a cincea, s-au aflat învățătoarele care i-au adus până aici. Cristina Ardeleanu, dăscălița ce au fost până mai ieri ,,clasa pinguinilor”, a fost luată în brațe și pupată de cei care au învățat tainele cititului și ale socotitului de la dânsa. Emoții, lacrimi de mulțumire și parcă o undă de părere de rău după clasa lăsată în urmă.

Dar timpul merge înainte și copiii și-au spus unii altora cum s-au distrat în vacanță, ce noutăți și ce speranțe au. Pe margini, au așteptat cu aceleași emoții părinții și bunicii copiilor. Cu toții au așteptat cu nerăbdare deschiderea anului școlar 2021 – 2022. Clopoțelul sună, copiii sunt bucuroși că și-au revăzut colegii.

Deschiderea, a fost una simplă și emoționantă. Elevii au format celebrul careu școlar și au așteptat ca gazdele – directoarea – profesoara Ileana Pomoja și directorul adjunct – profesorul Ionuț Gârtoi, să facă tot ce ține de o gazdă bună. Profesorii au ținut discursuri scurte și la obiect, Le-au spus și reamintit elevilor ce obligații au, cu ce probleme se vor confrunta în acest an și i-a încurajat spunându-le că uniți vor trece și de acest hop.

Apoi, copiii și dascălii au trecut pe sub ,,poarta succesului” și au intrat în sălile de clasă. Fiecare cu diriginta sau dirigintele lor. În clase, pe bănci, pe elevi îi asteptau manualele. Fiecare și-a ales un loc, apoi, curioși și bucuroși, au răsfoit cărțile.

Copiii spun cu toții că sunt pregătiți de noul an școlar.  Curioși, au discutat cu doamna dirigintă Florentina Pusu și cu toții au fost de acord că ca va fi un an in care trebuie sa se străduiască să învețe, că vor afla lucruri noi și că tradiția ,,pinguinilor” trebuie dusă mai departe.

Comentarii

comentarii

One thought on “Pinguinii au trecut în clasa a V a – Peste 600 de copii au început ciclul doi la Gen 7 din Resita VIDEO

Comentariile sunt închise.