Plăcinta Mizerabilii cu brânză dulce, branza sărată, smântână și cu foi boțite VIDEO

Este o plăcintă ce merge excelent și ca desert, ca cină sau chiar ca și un aperitiv cald. Fiindcă vrând – nevrând, te mâzgălești cu brânză și smântână ,,până la urechi” – eu i-am spus Plăcinta Mizerabilii. Și o să vedeți de ce acest nume. Pentru o porție mare de 10 persoane, avem nevoie de:


2- pungi de foi de plăcintă congelate ce se lasă la dezghețat în frigider cu 12 ore înainte
400 g brânză dulce
500 g brânză telemea de vacă sau oaie dată pe răzătoarea mare
6 ouă bătute bine
300 ml apă minerală
500 ml lapte bătut sau iaurt
200 ml ulei sau margarină topită
Un praf sare
1 plic praf de copt simplu- fără arome
Separat pentru pus deasupra
250 ml smântâna sau iaurt gras grecesc
4 ouă

Toate acestea se amestecă bine de tot până obținem o pastă semi groasă ca în materialul video. Dacă iese prea groasă se diluează cu apă minerală. Prin această pastă dăm foile și le punem în tavă.

Vorbim aici de o rețeta excelentă: simplă, la îndemână și mai ales, poate fi făcută de oricine – chiar și de un mecanic auto care vrea să facă o surpriză (plăcută) familiei.

Ideea a venit de la umplutura pentru foile cumpărate din comerț – foile de plăcintă. Hai să nu ne ascundem după degete și să recunoaștem că făcutul plăcintelor, cu orice fel de umplutură, este deosebit de plictisitoare: desfă foile, pune umplutura, pune ulei, pune umplutura, rulează, ai grijă să nu se rupe, pune în tavă pe care ai uitat să o ungi, scoate afară, unge tava, pune plăcinta, unge cu ulei dacă nu ai uitat și bagă la cuptor.

Placinta din branză sărată cu foi botite. Ei, iată că am ajuns la concluzia că se poate și altfel: am făcut o pastă semi groasă din brânză telemea de vacă, plus telemea de oaie, cam 300 h brânză dulce obținută din laptele ce mi s-a acrit fiindcă nu l-a fiert la timp. În acest amestec, ca să fie onctuos, am pus ulei, smântână, ouă bătute și lapte acru. Plus ceva apă minerală ca să ajung la consistenţa dorită ca să putem înmuia foile mde plăcintă în ea.

Punem pe fundul tăvii unse o foaie de plăcintă, unge, mai punem o foaie ca să tapetăm toată suprafața, apoi urmează treaba, murdară”: luăm câte o foaie de plăcintă și o terfelim prin compoziția de brânză, ouă, ulei, smântână și ce mai e pe acolo. Dar nu prea tare, doar așa un pic că – vă spun eu, iese plăcinta mai bună. Așezăm boțul în tavă, urmează a doua oaie, a treia și tot așa până umplem tava.

Acoperim deasupra cu un amestec din ouă și smântână, tăiem porțiile *(să fie mari feliile) și băgăm la cuptor pentru 40 de minute. Încercăm cu scobitoarea și când este gata, tăiam feliile și servim caldă său rece la masă pe farfurie.

Plăcinta este o minune. Mai puteți pune lângă un castron cu smântână, asta în cazul în care mai este câte unul cu fițe. Preparatul este super, eliminați stresul cu împachetatul pusul compoziție, stropitul cu ulei și etc. Pun pariu că vă iese din prima. Poftă bună!

PS. Merge foarte bine cu un amestec de brânză dulce cu brânză sărată sau doar brânză dulce. În acest caz, băgați un plic sau două – în funcție de cantitate, de budincă de vanilie în compoziție. Dar, totodată suplimentați cantitatea de brânză dulce și eliminați brânza sărată. Placinta din branză sărată cu foi botite. O puteți înlocui cu urdă.

Comentarii

comentarii

One thought on “Plăcinta Mizerabilii cu brânză dulce, branza sărată, smântână și cu foi boțite VIDEO

Comments are closed.