Ploaia Cu Praf de La Reşita a umplut spălătoriile auto VIDEO

O masă de aer încărcată cu particule de nisip fin din Sahara afectează țara noastră încă de astă noapte. La Reșița, dar și în alte zone ale județului, spre sud mai exact, a plouat cu…praf. În câteva minute, tot ce se afla pe stradă a căpătat o culoare de un galben deschis, spre roşcat. Praful este foarte fin și pare o vopsea.
Autoturismele au fost mâzgălite – la fel cum s-a întâmplat cu hainele. Fiind noapte – prea puțini au realizat ce se întâmplă, dar la lumina zilei, şoferii s-au luat cu mâinile de cap. Unii numai ce își spălaseră mașinile cu o zi înainte.

Fenomenul a dat azi mult de lucru spălătoriilor auto. Coada se întinde pe câțiva zeci de metri și cu toate că spălătoriile eu capacitate mare, toate boxele sunt pline de azi dimineață.

Șoferii fac haz de necaz şi spun că praful a fost adus de vânt din nordul Africii iar acum, nisipul fin din Sahara a ajuns peste România, mai exact – peste partea vestică si acum asteapta sa vina si camilele. Chiar dacă le dă de lucru reșițenilor, meteorologii dau asigurări că românii nu au de ce să își facă probleme pentru sănătatea lor. Fenomenul va continua şi la noapte peste Banat şi sud-vestul României. Ploaia va continua şi la noapte peste Banat şi sud-vestul României.

Comentarii

comentarii