Ploaie de cod portocaliu cu probleme – Gospodarii, străzi şi terenuri inundate în Almăj VIDEO

Așa cum se întâmplă cu vremea de mai bine de două luni, nici ziua de vineri, nu a făcut excepție. Dacă până la prânz a fost soare și o vreme ca de primele zile de vară, în intervalul orar 14 – 22, județul Caraș Severin a întrat sub avertizare de cod portocaliu având ca fenomene vizate: producerea unor scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu depășiri ale cotelor de inundație, pe râurile mici.


Ziua de ieri a fost rezervată de natură Văii Almăjului. După câteva tunete și fulgere, cerul se întunecă rapid și din nnori curge apa – la propriu, nu la figurat.
În localitățile Lăpușnicu Mare și Dalboșeț, apa a venit de pe dealuri și străzile satelor s-au umplut cu apă. Mai grav este faptul că apa venea din toate părțile, așa că, bieții săteni nu au avut de ales: au așteptat să se oprească ploaia și apele să se retragă iar ei să o ia de la capăt cu curățenia. Mai grav este faptul că apa a intrat în pivnițe, a inundată curți și a acoperit grădinile.


La Oravița, ploaia torențială nu a durat mai mult de jumătate de oră – suficient cât să acopere curțile și străzile cu apă. În continuare se monitorizează situația din teren, forțele ISU Semenic fiind pregătite să intervină în sprijinul comunităților afectate dacă este cazul.

Din păcate, nici sfârșitul de săptămână nu se anunță prea senin. În continuare sunt așteptate ploi torențiale cu scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu depășiri ale cotelor de inundație, pe râurile mici.

Un reportaj realizat de Adi Neagu

Comentarii

comentarii