Ploaie de cod portocaliu cu probleme in Banatul Montan – Gospodarii si terenuri inundate

Pe parcursul zilei de azi, în intervalul orar 09:10-18:00, județul nostru se află sub avertizare de cod portocaliu având ca fenomene vizate: producerea unor scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu depășiri ale cotelor de inundație, pe râurile mici.

Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență care ar putea fi generate de fenomenele hidrologice, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin a fost prealertat personalul propriu și a fost notificat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, precum și comitetele locale și serviciile voluntare pentru situații de urgență.
La această oră, sunt înregistrate atingeri și depășiri ale cotelor de atenție pe râurile și pârâurile: Goleț, Bistra, Rusca, Pogăniș, Valea Mare, Bîrzava, Caraș, Gîrliște, Miniș, iar pe raza localității Turnu Ruieni, s-a înregistrat depășirea cotei de inundație a râului Sebeș.

De asemenea, s-au înregistrat, până la această oră, câteva situații pentru gestionarea cărora au fost solicitați pompierii militar cărășeni, în localitățile Prisaca, Oțelu Roșu, Caransebeș, Obreja, Moldova Nouă, Glimboca și Moceriș.
În municipiul Caransebeș a fost inundată str. Pinilor, unde, până la sosirea forțelor profesioniste de intervenție, localnicii s-au mobilizat și au acționat pentru curățarea șanțurilor, sprijinind evacuarea normală și reușind astfel, să împiedice pătrunderea apei în gospodării.

În localitățile Moldova Nouă, Glimboca și Moceriș s-a intervenit pentru evacuarea apei din pivnițe, iar în Oțelu Roșu a fost inundată o casă, fiind afectate mai multe camere.
În localitatea Prisaca, a fost inundată o curte și grădina unei gospodării, apa pătrunzând inclusiv în casă. Au pierit aproximativ 140 pui de găină și au fost afectate peste 2000 mp de culturi și răsaduri.

În continuare se monitorizează situația din teren, forțele inspectoratului nostru fiind pregătite să intervină în sprijinul comunităților afectate.

Comentarii

comentarii