Ploi, lapoviţă şi NINSOARE. Asta ne aşteaptă în următoarele zile

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, o răcire importantă a vremii caracterizată prin scăderi sub zero grade a temperaturilor minime în majoritatea zonelor, precum şi prin valori de până la 8 grade Celsius, în special după data de 22 noiembrie.

În Banat, vremea se va răci uşor în primele trei zile, apoi variaţiile termice de la o zi la alta vor fi minore până pe 27 noiembrie, astfel încât valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade. În intervalul 28 noiembrie – 2 decembrie, acestea vor scădea de la 10 spre 6 grade.

Temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu o medie de 2-3 grade, însă vor scădea de la 2 grade până spre zero grade între 29 noiembrie şi 2 decembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în prima săptămână, dar cu începere din 24 noiembrie sunt aşteptate precipitaţii. În noaptea de 1 spre 2 decembrie vor fi posibile şi lapoviţe.

În Crişana se vor consemna două procese de răcire, primul între 19 şi 22 noiembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 10-12 grade, iar al doilea între 28 noiembrie şi 2 decembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 6-8 grade. În perioada 23-27 noiembrie valorile termice maxime vor oscila în jurul valorii de 9 grade. Minimele termice nocturne se vor apropia de limita îngheţului în primele două zile, pe 23 noiembrie, şi, din nou, între 29 noiembrie şi 2 decembrie. În celelalte nopţi nu vor coborî sub 2 grade. Până pe 25 noiembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este foarte redusă, după care acestea îşi vor face apariţia sub formă de ploaie, dar care, mai ales în cursul nopţilor şi spre sfârşitul intervalului celor două săptămâni, ar putea să fie mixte.

În Transilvania, valorile termice maxime vor intra într-o scădere destul de pronunţată în jurul datei de 28 noiembrie, urmând ca, până la sfârşitul intervalului, să ajungă la o medie de 4 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, cuprinse între -2 şi 0 grade, chiar mai coborâte, până spre -4 grade, între 30 noiembrie şi 2 decembrie. Vor cădea precipitaţii slabe, mixte, cu o probabilitate mai ridicată de apariţie în a doua parte a intervalului. În jurul datei de 1 decembrie este posibilă depunerea unui strat subţire de zăpadă.

Comentarii

comentarii