Plonjon cu masina de pe Pasajul Nera in albia Barzavei – Un tanar a murit la spital VIDEO

UPDATE 7 decembrie – Un comunicat al IPJ spune ca: ,, Legat de accidentul rutier din seara zilei de ieri, de pe pasajul Nera din municipiul Reșița, facem următoarele precizări:

În urma accidentului a rezultat, din păcate, decesul pasagerului in vârstă de 21 de ani.

De asemenea, din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, iar în urma recoltării de mostre biologice de urina, testul rapid a indicat rezultat pozitiv în cazul unei substanțe psihoactive.

Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

UPDATE ora 23:30 – Din nefericire, unul dintre tineri, pasagerul se pare, a decedat in urma ranilor. Celălalt tânăr – șoferul, este și el în stare gravă și a fost trimis la Spitalul Județean de Urgențe din Timișoara.

 

Plonjon cu masina de pe Pasajul Nera in albia Barzavei. Grav accident de circulaţie pe Pasajul Nera din Reşita. Un autoturism în care se aflau doi tineri, a plonjat de pe pasaj, de la o înălţime de aproximativ 12-15 metri, în albia râului Bârzava. Maşina arata de parcă ar fi fost scoasă din valţurile unui concasor. Maşina este efectiv distrusă. Cu toate acestea, cei doi tineri au scăpat cu viaţa după un asemenea impact devastator.

 

Autoturismul în care se aflau cei doi tineri, venea dinspre centrul civic și mergea spre Muncitoresc. Mergea – este un fel de a spune fiindcă avea o viteză aşa de mare încât la un moment dat, aceasta şi-a luat zborul. La propriu. Pe un carosabil acoperit cu pete de polei, tânărul aflat la volan a pierdut controlul volanului, a lovit capul trezit al bordurii iar maşina şi-a luat zborul. A zburat prin aer vreo 10 metri, apoi a aterizat pe balustradă pasajului, aici a mers câţiva metri ca o sanie, a lovit şi rupt un stâlp de iluminat public, s-a răsucit şi de acolo a zburat peste balustrada pe malul celălalt al Bârzavei.

Plonjon cu masina de pe Pasajul Nera in albia Barzavei. Ce spunem noi pare desprins din filmele americane de acțiune, alea cu Bruce Willis, ăla de salvează el pe toată lumea, dar urmele și măsurătorile arată exact acest lucru. Din nefericire, ambii ocupanţi ai maşinii, doi tineri de 21 de ani – șofer și însoțitor –  sunt grav răniţi – unul fiind în stare de comă.

Cu toate că ridicarea maşinii de pe malul Bârzavei părea o intervenție foarte grea, Adi Pascu şi echipa sa de la ,,Tracăm orice”, au dat dovadă de un înalt profesionalism și s-au descurcat perfect. Locul pare unul blestemat: în ultimii ani, acolo au avut accident în împrejurări similare și cam toate s-au sfârșit cu mașinile zburate prin fața caselor lui Filipescu și Marinescu,. case aflate la baza pasajului.

Iată ce spune şi IPJ despre acest eveniment rutier:

Astăzi,în jurul orei 19.27, pe pasajul Nera din municipiul Reșița s-a produs un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a 2 persoane, în următoarele împrejurări:

În timp ce un tânăr de 21 de ani din Reșița conducea un autoturism din direcția Centrul Civic către Cartier Muncitoresc în apropierea intersecției cu strada Golului, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, acroșând parapeții de pe sensul său de deplasare și ricoșând într-un stâlp de iluminat public, apoi căzând cu autoturismul de la o înălțime de circa 12 m, în albia râului Bârzava.

În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto și a pasagerului, ambii în vârstă de 21 de ani, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Plonjon cu masina de pe Pasajul Nera in albia Barzavei. Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comentarii

comentarii