PNŢCD Caraş-Severin va merge, în continuare, cu PSD şi o va susţine pe Viorica Dăncilă VIDEO

PNŢCD Caraş-Severin va merge, în continuare, cu PSD şi o va susţine pe Viorica Dăncilă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale de duminică, 24 noiembrie.

 

 

„Hotărârea a fost luată nu aşa, dintr-o dată, de a susţine candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ci după o discuţie de trei ani. Revenirea creştin-democraţiei, a PNŢCD, pe scena politică mare este importantă. Noi ştim că trebuie să venim înapoi, pentru că nu există vocea cetăţenilor reprezentată pe acest palier. În urmă cu aproximativ o jumătate de an, am decis că trebuie să mergem alături de social-democraţi în susţinerea demersurilor politice pe care aceştia le fac şi primul pas a fost la europarlamentare. Şi continuăm această susţinere şi la prezidenţiale, pentru că suntem consecvenţi hotărârilor noastre. PSD corespunde perfect aspectului doctrinar al creştin-democraţiei din România şi singurul partid care a luat decizii pentru popor, pentru naţiune, este Partidul Social Democrat. Am considerat că este bine să fim alături de ei, să îi susţinem şi, probabil că, anul viitor, vom face şi un fel de alianţă electorală pentru alegerile din 2020”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă comună, preşedintele PNŢCD Caraş-Severin, Dan Sârbu.

În aceeaşi conferinţă, liderul social-democraţilor cărăşeni, deputatul PSD Luminiţa Jivan, a îndemnat populaţia să meargă duminică la vot, mai ales că, în opinia sa, există multe motive pentru care candidatul PNL nu mai merită să rămână la Cotroceni.

„Ura şi discursul plin de violenţă nu îşi mai găseşte rolul şi nu îşi mai are rostul printre noi. Trebuie să ne gândim foarte serios la faptul că România este o ţară şi noi, românii, suntem un neam care a tolerat foarte mult, dar nu mai e loc de discursuri care îndeamnă la ură, iar discursul candidatului Iohannis este unul plin de ură, de violenţă, care îndeamnă la ură şi la vrajbă. Zilele trecute a avut loc o aşa-zisă dezbatere a candidatului PNL şi un dialog deschis cu presa şi nu numai a doamnei Viorica Dăncilă. Astfel, s-a văzut foarte clar cine şi-a câştigat meritul de a reprezenta România în următorii cinci ani, ca preşedinte al ţării”, a afirmat Luminiţa Jivan.

Potrivit deputatului PSD, aceste dezbateri televizate au influenţat electoratul, având în vedere că alegătorii au văzut ce au făcut până acum cei doi candidaţi pentru oameni, iar duminică îşi vor spune cuvântul. Chiar şi în primul tur, diferenţa dintre cei doi candidaţi nu a fost foarte mare, spune Luminiţa Jivan.

„Candidatul PNL a spus foarte triumfător şi foarte arogant, înainte de primul tur, că va câştiga cu cel puţin 48% încă din acest tur. Românii, însă, i-au arătat acestui preşedinte că nu este aşa cum crede şi cum şi-ar dori el”, a precizat parlamentarul de Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii