Poezia de dragoste a poeţilor reşiţeni a fost pusă sub Semnul lui Dragobete VIDEO

Proiectul Colegiului Naţional Mircea Eliade, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, şi-a propus să le facă cunoscută opera autorilor din municipiul de pe Bârzava elevilor şi locuitorilor oraşului de la poalele Semenicului. Sub semnul lui Dragobete a ajuns la la cea de-a XI-a ediţie. Proiectul Educaţional desfășurat de către Colegiul Național ,,Mircea Eliade” Reșița în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin, îşi propune să aducă în atenţia elevilor tradiţiile şi obiceiurile sărbătorii româneşti a dragostei dar si poezia de dragoste a poetilor resiteni.

Anul acesta proiectul a devenit unul regional. Premergător acestui eveniment, elevii clasei a IX-a filologie, îndrumați de profesor Adela Schindler, au consultat bibliografia pusă la dispoziție de către Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici Caraş-Severin. Pentru această activitate și-au selectat versurile de dragoste care au fost mai aproape sufletului lor.

 Un moment special a fost întâlnirea tinerilor cu poeții reșițeni Liubița Raichici, Gabriela Saviski și Christian Bistriceanu. Cu scopul de a promova poezia de dragoste a poeților reșițeni, dar și fondul de carte al Bibliotecii Județene, elevii Colegiului Național ,,Mircea Eliade” Reșița, au devenit mesagerii lui Dragobete și au distribuit semne de carte în Centrul Civic al Municipiului Reșița și în cartierul Govândari.  

Comentarii

comentarii

One thought on “Poezia de dragoste a poeţilor reşiţeni a fost pusă sub Semnul lui Dragobete VIDEO

Comments are closed.