Poliția cere ajutorul populației în cazul fetiței aruncate la gunoi la Oravița EXCLUSIV VIDEO

Oribila întâmplare a avut loc la Oravița ieri după masă. Un bărbat care a vrut să arunce niște resturi vegetale la groapa de gunoi a orașului, pe un maldăr de gunoi, a observat mai mulți câini în jurul unui sac din plastic. În prima fază nu a dat importanță acestui fapt, și-a făcut treaba și a plecat. Grozăvia avea să se întâmple peste câteva ore când muncitorii de la banda de sortare a gunoiului au descoperit într-un sac menajer cadavrul unui copil nou-născut.

Îngrozit, bărbatul care lucra la bandă și-a chemat sefa de formație și au sunat la 112. La fața locului au sosit polițiștii criminaliști de la Poliția Orașului Oravița și un procuror. Polițiștii au izolat zona și au început imediat cercetările. Din primele cercetări, polițiștii au realizat că este vorba de o fetiță de câteva zile, nou-născută. Cadavrul a fost dus la la morga Serviciului Medico-Legal de la Reșița unde astăzi a fost făcută necropsia care v-a stabili dacă fetița era moartă când a fost pusă în sac sau a fost pusă vie și a murit asfixiată sau a suferit și alte violențe. De asemenea, medicul legist va stabili vârsta exactă a fetiței – mai exact – câte zile avea de la naștere.

IPJ Caraș Severin spune că ,,În continuarea cercetărilor efectuate în legătură cu cazul bebelușului găsit decedat, la o groapă de gunoi din orașul Oravița, a fost efectuată necropsia cadavrului, iar cauza decesului urmează a fi stabilită cu exactitate în urma rezultatelor analizelor de laborator și a examenului histopatologic care se efectuează în cauză.

De asemenea, cu ocazia cercetării la fața locului și a verificărilor ulterioare au fost ridicate probe și mijloace materiale de probă. Momentan cercetările sunt în curs de desfășurare. Dacă cetățenii dețin orice fel de date sau informații care ar putea ajuta la soluționarea cazului, îi rugăm să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112”.

Șefa formației de lucru de la deponeul de gunoi de la Oravița a spus că ,,de când lucrez eu n-am mai auzit de o asemenea grozăvie. Dumnezeu nu lasă ca asemenea lucruri să rămână ascunse. Sacul cu cadavrul fetiței a fost adus cu mașina compactoare din Oravița. A ajuns întreg la depozit. Din mașina, sacul a ajuns pe mormanul de gunoi unde putea fi sfâșiat de câini. A scăpat intact. De pe mormanul de gunoi, sacul cu trupul fetiței a fost luat în cupa autogrederului și pus în elevatorul de la banda de selectare. Din nou sacul a scăpat întreg. Cu ajutorul melcului, sacul a ajuns pe banda de selectare unde a fost desfăcut de nea Aurel – unul dintre angajați care m-a anunțat pe mine și eu am anunțat poliția. Cadavrul de doar 2- 3 kg, putea fi făcut bucăți sau mâncat de câini și se pierdea orice urmă. Dar, Dumnezeu nu lasă aceste lucruri nedescoperite” a spus femeia îngrozită.

Comentarii

comentarii