POLIŢIA CONTINUĂ ACTIVITĂŢILE ÎN CADRUL LUNII EUROPENE A SECURITĂŢII CIBERNETICE

Activităţile de informare în cadrul campaniei destinată securităţii cibernetice ce se desfăşoară în cursul lunii octombrie 2015 au continuat prin organizarea a două sesiuni informativ preventive la Liceul Hercules din Băile Herculane cu participarea elevilor de gimnaziu şi liceu alături de poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş – Severin .
IMG_0871
Folosirea corectă şi în deplină siguranţă a reţelelor de socializare, prevenirea pornografiei infantile şi a hărţuirii în mediul online, respectarea drepturilor de autor şi siguranţa în domeniul comerţului electronic au fost principalele subiecte abordate în cadrul acestei sesiuni de informare .
Pentru protecţia datelor cu caracter personal pe care şi le „lasă” cu atâta uşurinţă în spaţiul virtual (nume, prenume, adresă şi chiar codul numeric personal), tinerii au fost încurajaţi să citească în primul rând politica de confidenţialitate a site-urilor pe care le accesează, deoarece acolo se prezintă, fără, echivoc, modul în care vor fi utilizate datele personale solicitate.
IMG_0864
De asemenea, prin folosirea unor exemple concrete, poliţiştii au încercat să îi facă pe elevi să conştientizeze că identităţile virtuale nu coincid întotdeauna cu cele reale, ei putând astfel oferi cu uşurinţă informaţii personale unor necunoscuţi, însă pericolul cel mai mare îl reprezintă tentaţia de a stabili o întâlnire cu persoanele cunoscute prin intermediul site-urilor de socializare. În acest sens poliţiştii i-au îndemnat pe elevi ca pe utilizatorii pe care îi întâlnesc în mediul virtual să îi compare cu persoanele străine pe care le întâlnesc pe stradă, fiind foarte important să îi trateze cu acelaşi scepticism , fără a le oferi nici un detaliu sa informaţie personală.
IMG_0860
La finalul activităţii, fiecare elev participant a primit un card cuprinzând informaţii utile referitoare la modalităţile de raportare a abuzurilor din mediul online prin www.safernet.ro.

Comentarii

comentarii