Polițiștii au identificat un minor bănuit de comiterea unui furt din locuință

Atenție la asigurarea locuințelor! Polițiștii au identificat un minor bănuit de comiterea unui furt din locuință.  În cursul zilei de ieri, polițiști de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Reșița au identificat un minor de 14 ani, bănuit că ar fi pătruns în locuința unei femei din Reșița și ar fi sustras portofelul dintr-o geantă de pe cuierul de la intrare, iar împreună cu un bărbat de 37 de ani ar fi folosit la cumpărături, cardurile bancare sustrase împreună cu portofelul.

 

Astfel, la data de 12.01.a.c., în jurul orei 18.47, Poliția municipiului Reșița a fost sesizată de către o femeie de 51 de ani din localitate, despre faptul că i-a fost sustras portofelul din poșeta pe care o avea pe cuierul din holul apartamentului, în care avea bani, documente și carduri bancare.

 

Din cercetări s-a stabilit că în aceeași zi, între orele 15.00-18.00, persoane necunoscute, profitând de faptul că ușa de acces era neasigurată, ar fi pătruns în interior și ar fi sustras un portofel dintr-o poșetă.

 

În scurt timp, polițiștii au identificat cele două persoane bănuite, care ulterior comiterii faptei, ar fi folosit cardurile sustrase la diferite centre comerciale din oraș, plătind cu acestea prin utilizarea opțiunii wireless, având în vedere că nu este necesară introducerea codului de securitate la cumpărături mai mici de 100 de lei.

 

Polițiștii au reușit recuperarea portofelului și a documentelor persoanei vătămate, urmând a fi stabilit întregul prejudiciu produs prin infracțiune.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și continuă cercetările.

 

 

Polițiștii au identificat un minor bănuit de comiterea unui furt din locuință. Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe!

Pentru a evita ca hoţii să „viziteze” locuinţa dumneavoastră, Poliția vă recomandă să aveţi în vedere câteva reguli simple:

  • asiguraţi uşile şi intrările de la locuinţă, boxe şi pivniţe cu sisteme de închidere sigure, pentru siguranța dumneavoastră, încuiați ușile de la intrarea în locuințe, chiar și pe timpul cât sunteți acasă;
  • evitați să dați informaţii, chiar și cunoscuților, cu privire la programul dumneavoastră (referitor la programul de lucru, concediu sau alte împrejurări);
  • evitaţi, de asemenea, să oferiţi persoanelor necunoscute relaţii despre vecinii dumneavoastră, în special informaţii referitoare la ocupaţie, programul de lucru şi starea materială a acestora;
  • găsiţi o persoană de încredere pentru a avea în supraveghere locuinţa şi alte dependinţe în perioada cât sunteți plecaţi de acasă;
  • la plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) închideţi bine toate căile de acces în locuinţă;
  • păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră, nu o ascundeţi în locuri „secrete”, de altfel accesibile oricui;
  • împreună cu vecinii, asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scărilor (eventual sisteme de iluminat cu senzori de mişcare) şi nu permiteţi staţionarea persoanelor necunoscute în hol sau pe casa scărilor;
  • evitaţi să ţineţi sume mari de bani în casă şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume, bijuterii sau alte obiecte de valoare.

 

Polițiștii au identificat un minor bănuit de comiterea unui furt din locuință. În această perioadă, Poliția Română derulează, la nivel național, campania de prevenire a furturilor din locuință din mediul urban ,,Hoții îți invadează intimitatea”, al cărei scop îl reprezintă conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

 

Comentarii

comentarii