Politistii caraseni au descoperit si infracţiuni la regimul silvic

În data de 07.12.2015, lucrători ai Postului de Poliţie Berzasca, împreună cu angajaţi ai Ocolului Silvic Berzasca, au depistat în locul numit „Brestelnic”situat pe Valea Liubcovei, pe M.S. de 38 ani şi M.L. de 32 ani, ambii din Liubcova, în timp ce secţionau materialul lemnos provenit din tăierea ilegală de pe picior a unui număr de 15 arbori de esenţă cer şi salcie, nemarcaţi . Materialul lemnos urmează a fi lăsat în custodia Ocolului Silvic Berzasca până la efectuarea cercetărilor.

Se efectuează cercetări faţă de M.S. şi M.L privind săvârşirea infracţiunii de taiere fără drept de arbori. Cu ocazia verificărilor efectuate în terenurile învecinate au fost identificate un număr de 70 cioate de esenţă cer, nemarcate, arbori care au fost tăiaţi în urmă cu 15-20 zile de către V.P.T., de 30 ani şi proprietarul terenului, D.N., de 46 ani, ambii din Liubcova. Pe o altă parcelă ce aparţine lui I.Z.A., din Liubcova, au fost identificate un număr de 11 cioate nemarcate de esenţă cer, salcâm, nuc şi salcie, arbori tăiaţi ilegal de către proprietar şi acelaşi V.P.T. în data de 05.12.2015.

Materialul lemnos rezultat în urma tăierii ilegale a fost transportat de către V.P.T şi I.Z.A cu un atelaj hipo la domiciliul acestora şi la alte persoane fizice din localitate.

Cercetările continuă faţă de V.P.T., D.N şi I.Z.A. pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

Comentarii

comentarii