POLITISTII CARASENI VERIFICA PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR

Poliţiștii cărășeni verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.
În primele 10 luni ale anului, în Caraș-Severin au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 174 de persoane şi au fost înregistrate 11 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În primele 10 luni ale anului, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 174 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice faţă de 136 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar și față de 38 de persoane pe numele cărora a fost dispus arestul la domiciliu.

În această perioadă au fost înregistrate 11 cazuri de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri mai severe, ca urmare a sesizărilor făcute de organele de poliție cu privire la încălcarea obligațiilor stabilite în sarcina inculpaților.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, în 4 cazuri.

Măsurile de control judiciar și arest la domiciliu au fost înlocuite cu arestarea preventivă în 7 cazuri, pentru diferite încălcări ale obligaţiilor stabilite de organele judiciare.

De asemenea, 6 persoane au fost condamnate definitiv în aceeaşi cauză în care s-a dispus măsura iniţială.

Cele mai des întâlnite situații de încălcări ale acestor obligații au fost depăşirea limitelor teritoriale stabilite, contactarea celorlalţi coinculpaţi sau martori din dosar, deplasarea inculpatului în locuri în care avea interdicţie de a se afla, părăsirea domiciliului fără permisiunea organului judiciar, comiterea unei noi infracţiuni și nerespectarea programului de supraveghere.

Comentarii

comentarii