Toate StirileUtilitare

Polițiștii prezenți și la datorie, la manifestările de Sf Maria

Ordine şi siguranţă publică asigurată de poliţiştii cărăşeni de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului
În perioada 15-17 august 2014, întrucât vor avea loc manifestări religioase şi culturale organizate cu prilejul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement, efectivele de poliţie vor fi suplimentate, astfel fiind prezenţi peste 300 de poliţişti zilnic.

Poliţiştii vor acorda o atenţie deosebită zonelor din apropierea lăcaşelor de cult, dar şi zonelor unde sunt organizate manifestări culturale. Echipele mixte de ordine şi siguranţă publică vor adopta cele mai eficiente măsuri, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative.
La activităţi participă lucrători de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi acţiuni speciale, fiind prezente în spaţiul public atât patrule pedestre, cât şi auto.
O atenţie deosebită se va acorda staţiunilor turistice şi localităţilor unde se desfăşoară „Ruga”, respectiv Caraşova, Răcăşdia, Moldova Nouă, Fârliug, Cartierul Doman – Reşiţa, Petroşniţa, Borlova, Doclin, Ocna de Fier, Izgar, Glimboca, Zăvoi şi comunei Socol acolo unde se organizează hramul mănăstirii Baziaş.
Poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale din judeţ şi vor acţiona cu 12 aparate radar pentru a combate neregulile săvârşite de conducătorii auto, dar mai ales pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a consumului de alcool.
Lucrătorii de rutieră se vor regăsi şi pe căile de acces ce converg spre lăcaşele de cult, staţiunile turistice, în punctele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei.
Structurile de poliţie transporturi vor acţiona pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare din zona gărilor.
·

Cum hoţii nu iau vacanţă, în cazul în care plecaţi de la domiciliu, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute vă recomandăm să ţineţi cont de câteva sfaturi:
Ř rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa ;
Ř anunţaţi numai persoanele de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, iar pregătirile pentru deplasare faceţi-le cât mai discret;
Ř la plecare închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie;
Ř dacă părăsiţi locuinţa pentru mai multe zile, faceţi în aşa fel încât aceasta să pară ocupată: o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;
Ř nu afişaţi bunuri de valoare în cazul în care acestea pot fi uşor văzute de la o uşă sau fereastră;
Ř nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le aveţi;

ATENŢIE!
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pe cât posibil chiar de la locul producerii faptei!!
Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, semne particulare, vestimentaţie, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

Comentarii

comentarii