Politistii si jandarmii au prinsi hotii la locul faptei – Banda a fost anihilata

UPDATE – Patru dintre tinerii bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat de noaptea trecută, de la depozitul din Reșița, au fost reținuti pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.
În cazul celui de-al cincilea, cel de 23 ani, urmărit național, era emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Politistii si jandarmii au prinsi hotii la locul faptei. Cinci bărbați au fost priși în flagrant delict, imediat după ce au spart un depozit. Unul dintre aceștia era urmărit național.

 

În această dimineață, în jurul orei 04.00, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Reșița, aflați în serviciul de patrulare împreună cu jandarmi, pe Calea Timișoarei, au surprins în flagrant delict cinci tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, toți din municipiu, imediat după ce au spart un depozit al unei societăți comerciale, de unde au sustras diferite mărfuri (alimente și alcool), pe care le-au încărcat într-un autoturism.

Tânărul de 23 de ani era urmărit național după ce a pătruns prin efracție în 12 locuințe din Reșița, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta sustrăgându-se măsurii.

 

De asemenea, polițiștii au stabilit că în aceeași noapte de 04 spre 05 martie a.c., cei 5 bărbați au pătruns prin efracție în mai multe autoutilitare parcate în curtea depozitului, iar dintr-o mașină au sustras un CD player.

Politistii si jandarmii au prinsi hotii la locul faptei. Cele 5 persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Reșița, fiind întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii au recuperat în totalitate prejudiciul produs și au contactat persoana vătămată, care nici nu aflase încă faptul că fusese victima unei infracțiuni de furt calificat, iar în cursul zilei de astăzi îi vor fi restituite bunurile.

Tot astăzi, bărbatul de 23 de ani urmărit național urmează să fie prezentat Judecătoriei Reșița pentru confimarea măsurii arestării preventive.

În cauză, polițiștii de investigații criminale, sub supravegherea procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, continuă cercetările în vederea stabilirii, documentării și probării tuturor activităților infracționale ale persoanelor bănuite și tragerii la răspundere penală a acestora, în funcție de evoluția anchetei urmând a fi dispuse măsuri legale.

Politistii si jandarmii au prinsi hotii la locul faptei. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

comentarii