Poliţiştii și jandarmii cărășeni vor fi la datorie, şi la acest sfârşit de săptămână VIDEO

Ca de fiecare dată, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin vor fi la datorie și la acest sfârșit de săptămână pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în condiții de siguranță și pentru a ne asigura ca prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate. În acest sens, peste 120 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin și cu celelalte instituţii județene ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Referitor la activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus, subliniem faptul că acestea vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.

Doresc să reiterez faptul că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni răspândirea COVID-19!

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor desfășura activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.

Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de importanță crucială în această perioadă.

Reamintesc faptul că 120 de polițiști vor fi zilnic pe teren, cu peste 60 de autospeciale.

Cei mai mulți dintre colegii mei aflați la datorie în întreaga perioadă, aproximativ 260,  sunt din structurile de ordine publică, iar 60 sunt poliţişti de la rutieră. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați în acest dispozitiv complex de asigurarea a siguranței cetățeanului și colegi și de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători din structurile de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră       .

Reamintim că, în interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, iar în localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Vă rugăm să fiți responsabili! Suntem de aceeași parte în lupta pentru viața!

Reamintesc faptul că, pentru urgențe, sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

SĂRBĂTORI FERICITE ȘI WEEKEND LINIȘTIT!

Comentarii

comentarii

One thought on “Poliţiştii și jandarmii cărășeni vor fi la datorie, şi la acest sfârşit de săptămână VIDEO

Comentariile sunt închise.