Polițiștii și motocicliștii donează sânge pentru a salva viața unei doctorițe tinere

8O nouă campanie de donare de sânge se desfăşoară la Reşita, la iniţiativa Lilianei Gherle, cea care a lansat şi Campania” Un strop de sânge pentru un copil”. De data aceasta i s-au alăturat și polițiștii și bikerii de la Guerilla Motors, care, prin exemplul lor, doresc să-i convingă pe reşiţeni să doneze sânge pentru a salva vieţi.
Andreea este o tânără reșițeancă, medic rezident, plecată la tratament în America fiindcă este bolnavă de cancer. Tratamentul pe care îl urmează acolo îi ține boala sub control, dar costul medicamentelor se ridică în jurul sumei de 400 de dolari pe săptămână. Ca să poată face rost de bani, ea lucrează ca asistentă medicală. O altă parte din bani vine de acasă de la părinți, dar oamenii au ajuns la capătul sacului..
Cei care donează sânge primesc de la stat bonuri valorice de 60 de lei. Cine dorește să o ajute pe Andreea poate renunța la aceste bonuri, iar contravaloarea lor va ajunge la ea. Astfel, va primi un sprijin care îi va prelungi viața, pentru ca la rândul ei, să poată salva alte vieți.
De această dată campania inițiată de Lili Gherle are un dublu scop: pe de-o parte se dorește completarea rezervelor de sânge ale Centrului de Transfuzii din Reșița, iar pe de altă parte se urmărește strângerea de fonduri pentru o doctoriță din Reșița, bolnavă de cancer, a cărei viață depinde de un tratament costisitor din America. Tratamentul constă în două fiole de ser pe săptămână și costă în jur de 500 de dolari. Din fericire, tratamentul dă roade și tumorile canceroase au început să se resoarbă.
După motocicliști, a venit rândul polițiștilor să doneze sânge.
Astăzi Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşita a primit vizita poliţiştilor, care au dorit să dea un exemplu de compasiune. Oamenii legii au donat sânge în cadrul campaniei iniţiate de Lili Gherle şi membrii Asociaţiei Guerila Motors.
Datorită crizei din spitale în ceea ce priveşte cantitatea de sânge, prea puţini oameni primesc sângele necesar. 1 din 3 oameni nu beneficiază de transfuzii atunci când au nevoie. Deseori cei care donează sânge sunt rude sau prieteni ai pacientului care are nevoie de sânge.
Campania de donare de sânge continuă în următoarele zece zile, timp în care vor veni să doneze sânge polițiștii rutieri, jandarmi, pompieri, și alți oameni de bine care s-au implicat și cu alte ocazii în astfel de campanii.

Comentarii

comentarii