Poluare cu produse petroliere pe Dunăre în zona Moldova Noua VIDEO

Poluare cu produse petroliere pe Dunăre. Dunărea a fost poluată pe o suprafață de 8 ha în sectorul Caraș-Severin cu apă de santină. Autoritățile județene au intervenit cu material absorbant de produs petrolier pentru a anula efectele poluării. Pata de a fost observată în această dimineață în zona Pârva-Reca Măcești și a ajuns până la Moldova Veche.

 

 

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, spun că pata a fost identificată și a fost confirmată de angajații apelor romane, fapt pentru care au luat deja măsuri de a opri extinderea sa. Este o pată de produs petrolier, provenită, probabil, din apă de santină, provenită de la unul din vasele care tranzitează Dunărea.

S-a intervenit, deocamdată, cu formația din Moldova Nouă, care are stoc de material absorbant de produs petrolier pregătit. Aceştia au fost sprijiniţi și de colegii lor de la Sistemului de Gospodărire a Apelor Reșița, atât cu material absorbant, cât și cu oameni.

Poluare cu produse petroliere pe Dunăre. Sistemul de Gospodărire a Apelor conlucrează, în momentul de față, și cu Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Caraș-Severin, dar și cu Căpitănia Portului Moldova Nouă și Poliția de Frontieră, pentru identificarea celui care a produs poluarea.

Poliţia de frontieră verifică punctul de intrare a Dunării în Baziaș, iar angajații Parcului Porțile de Fier au luat-o invers, de unde au ei punct de acostare, cu barca, să găsească sursa reală a poluării. Se suspicionează un vapor care se află în apele sârbești.

Poluare cu produse petroliere pe Dunăre. Apa de santină este folosită pentru balastarea navelor, iar când nu mai este nevoie de ea, unii o aruncă direct în Dunăre, fără a o descărca în port, unde această operațiune ar genera costuri. Ultima poluare a dunări în acest sector cu apă cu santină, a avut loc în urmă cu 6 ani.

Comentarii

comentarii