Pompierii cărășeni, au cam avut de lucru în aceste zile- Trei case în flăcări

Foc Brebu Nou (7)Pompierii militari din judeţul Caraş-Severin au intervenit, în ziua de 22.01 a.c., pentru stingerea a trei incendii produse la case particulare.
Astfel, militarii Detaşamentului Reşiţa au stins focul izbucnit la centrala termică a unui imobil de pe strada Nicolae Avram din municipiul reşedinţă de judeţ. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără în apropierea centralei termice. Pagubele materiale nu au fost însemnate, însă, valoarea imobilului salvat de militari a fost estimată la aproximativ 900.000 lei. Incendiul a fost declanşat, cel mai probabil, de un scurtcircuit la un cablu electric.
Celelalte două incendii au fost stinse de către pompierii militari ai Detaşamentului Caransebeş. Primul, anunţat în jurul orei 19:40, s-a produs la acoperişul unui imobil din localitatea Valea Bistrei. Pe lângă cei 11 subofiţeri pompieri, la intervenţiei, au participat şi zece voluntari ai S.V.S.U. Oţelu Roşu. Nici în acest caz pagubele nu au fost mari, în schimb, valoarea bunurilor salvate a fost aproximată la 120.000 lei. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la efectul termic emis de neizolarea corespunzătoare a unui coş de fum faţă de diferite materiale combustibile.
Cel de-al doilea incendiu pe care l-au stins pompierii militari din Caransebeş a fost semnalat cu câteva minute înainte de miezul nopţii de 22/23 ianuarie a.c., în localitatea Copăcele, la acoperişul unei case. La sosirea la faţa locului a celor 11 pompieri, focul se manifesta cu flacără la acoperiş. Chiar dacă intervenţia militarilor a limitat extinderea flăcărilor la întreaga casă, precum şi la cea vecină, valoarea pagubelor a fost estimată la 10.000 lei. Au fost mistuite de foc: 13 grinzi, 13 căpriori, 150 litri de ţuică, alimente şi au fost degradate aproximativ 1200 bucăţi de ţiglă şi tencuiala din trei camere. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la aproximativ 280.000 lei. Şi în acest caz incendiul s-a produs, cel mai probabil, de la efectul termic emis de neizolarea corespunzătoare a unui coş de fum faţă de diferite materiale combustibile.

Lt. Adriana Marghescu

ISU Semenic

 

 

Comentarii

comentarii