Pompierii militari de la ISU Semenic au dat dovadă de antrenament, curaj și dedicare VIDEO

,,Asta ne-au demonstrat colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Reșița, plt. adj. șef Bursuc Adrian, plt. Șandor Răzvan și sld. Sorescu Deian, care ne-au reprezentat cu mândrie la concursul „Scări pe Toaca”, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al județului Neamț, în perioada 19-21 iunie.

Pentru a-și testa limitele, concurenții au avut de parcurs două probe. Prima probă a constat în parcurgerea unui traseu de aproximativ 7 km, cu diferența de nivel de aproximativ 1100 m, echipați în echipament sportiv cu încălțăminte adecvată, având în spate rucsacul pentru transportul echipamentului individual cu o capacitate de 60 – 80 litri.

Cea de-a doua probă a implicat o urcare pe scara care asigură accesul către Vârful Toaca, compusă din 519 trepte, cu o înclinație de aproximativ 70 grade, echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală).

Câștigătorul competiției la categoria 31-40 ani, pentru al doilea an consecutiv, este plt. Adj. şef Bursuc Adrian, care a ocupat și locul III la categoria general. Tot la categoria 31-40 ani, plt. Șandor Răzvan s-a clasat pe locul VI.”

,,Felicitări pentru performanță și devotament! Suntem mândri de voi!” – Se spune într-un comunicat al ISU Semenic.

Comentarii

comentarii