Pompierii militari români și sârbi au intervenit în comun la Vrani VIDEO

Un exercițiu de cooperare transfrontalieră pe linia gestionării situațiilor de urgență generate de inundații s-a desfășurat, timp de două zile, în județul Caraș-Severin, în zona localității Vrani, în cadrul unui proiect cu finanațare europeană.

Pe fondul existenței unor avertizări meteorologice cod portocaliu de ploi abundente, hidrologii au emis avertizare cod roșu de inundații pentru bazinul hidrologic al râului Caraș, fiind estimate depășiri ale cotelor de pericol. Acesta a fost scenariul de la care a pornit exercițiul desfășurat în zona Morii Vrani, parte a unui proiect transfrontalier în valoare de 1,5 milioane de euro.

Prin proiect au fost achiziționate o serie de echipamente pentru pompierii cărășeni care au fost utilizate în cadrul exercițiului.

Proiectul „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” a fost implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Vârșeț, ADIVEST, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat. Finanțarea a fost asigurată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

Comentarii

comentarii