Popa va dărâma constructiile ilegale: Vintage Pub și clădirea de birouri de lângă

Popa nu dărâmă Penny Market, ci doar Vintage Pub și clădirea cu birouri aflată în prelungirea pub-ului. Acesta a declarat că nu are nimic nici cu Penny Market așa cum se specula și nici cu complexul comercial ridicat de Vali Armașu pe strada Fântânilor.

”Noi ne legăm doar de malul Bârzavei care trebuia asanat și curățat. Nimeni nu are nimic cu Penny sau cu galeriile comerciale ale domnului Armașu sau ale doamnei Alina Armașu, pentru că din datele pe care le avem la impozite și taxe clădirile sunt pe numele doamnei Alina Armașu și are să ne dea o restanță de vreo 100 de mii de lei impozitul pe aceste clădiri”, a subliniat edilul, oarecum voit, ca răspuns și la atacul la propria persoană făcut de afaceristul Armașu cu puțin timp în urmă.

Ioan Popa spune că în zona Fântânilor – CET clădirile s-au realizat pe un Plan Urbanistic Zonal modificator, iar clădirile realizate pe malul Bârzavei sunt ilegale și funcționează fără autorizație de construcție și fără autorizație de funcționare.

”Sunt tot birouri acolo, sunt tot felul de spații care oficial nu există. Primăria Reșița a amendat aceste clădiri o dată pentru lipsa autorizației de construire”, a mai spus Popa. Clădirile nici măcar nu vor fi evaluate, ci pur și simplu vor fi dărâmate de către administrația locală pentru că după părerea edilului ”oficial ele nici nu există în acest oraș” deoarece s-au amenajat pe un PUZ modificat în ultima ședință de Consiliu Local din mai 2016. Edilul vrea să se revină la PUZ-ul inițial, cel din 2013. ”În acest PUZ pe malul drept al Bârzavei apare o alee, un spațiu verde, o promenadă și o alee de circulație rutieră cu două benzi. Asta a fost prezentantă în cadrul proiectul pentru Fântânilor din 2013. În acest PUZ sunt nenumărate locuri în interiorul documentației unde scrie foarte clar, negru pe alb: ”Se impune interdicție de construire pe malul Bârzavei pe o fâșie de 5 m de la digul râului și se impun plantații de aliniamente cu calea ferată. Intervențiile radicale vor elibera malul râului care va putea participa mai bine la cadrul urban, se va putea închega o spină verde pe malul apei. Construcțiile nou propuse se vor orienta cu fața la strada principală spre râul Bârzava, spre noua stradă creată dincolo de fâșia verde amintită”, a exemplificat primarul câteva date tehnice care atestă nerespectarea acestui PUZ în realizarea clădirilor existente acum pe malul Bârzavei.

Deși acest PUZ care îi intrigă pe cei din actuala administrație locală este legal, edilul vrea să-l anuleze.
”Noul PUZ modificat a fost aprobat în Consiliul Local din mai însă noi l-am contestat. Noi am atacat acest PUZ la Apele Române pentru că ar fi trebuit să aibe avizul Apelor Române că nu poți să construiești la 15 m de albia Bârzavei și am cerut opinie dacă dânșii au dat avizul ăla sau nu pentru că noi avem senzația că nu s-a dat acest aviz și s-au folosit de avizul Apelor Române pe primul PUZ unde se făcea discuție despre Penny și despre celălalt centru comercial. L-am atacat la Prefectură și în alte organisme, și chiar la Mediu”, a precizat edilul.

În ultimele două luni au venit la Primărie cereri de certificate de urbanism pentru a pune în legalitate clădirile pe care primarul vrea acum să le dărâme. Șeful administrației locale spune însă că nu se poate face un PUZ modificator cu intenția de a introduce în legalitate clădiri ilegale conform Legii 350 și pentru un PUZ modificator există prevederi foarte clare și avize de reglementări foarte serioase.

Popa a susținut sus și tare că nu va autoriza aceste clădiri și că în momentul în care va obține anularea PUZ-ului actual va demola clădirile, chiar dacă acestea sunt sub sechestru în momentul de față, nimic nu va împiedica decizia de demolare.

Comentarii

comentarii

One thought on “Popa va dărâma constructiile ilegale: Vintage Pub și clădirea de birouri de lângă

Comments are closed.