Potop în Valea Almăjului, după o ploaie torențială EXCLUSIV VIDEO

Mai multe terenuri agricole și gospodări au fost inundate. La Bozovici şi la Rudăria apa a inundate străzile. La Bănia, străzile s-au transformat în adevărate râuri și apa inundate zeci anexe, curţi şi pivniţe. În alte locuri, apa a intrat și în case.

O ploaie puternică s-a abătut azi peste Lăpușnicu Mare. Ploaia care a dus la formarea de adevărate șuvoaie pe străzi a durat circa 50 de minute. Apa a întrat în gospodării și pe mai multe terenuri agricole.

Conform primelor estimări, în zona Lăpuşnicu Mare – Bănia, au căzut peste 50 l de ploaie pe metro pătrat într-o oră.

Ploaia a dus la formarea de scurgeri importante de pe versanți, torenți, viituri rapide pe ogașele mici și creșteri importante de debite și niveluri ce au depășit cotele de inundații parțiale. 

Acum se așteaptă creșteri de debit pe Nera – râul care adună apele de pe toți munții și dealurile ce împrejmuiesc Valea Almăjului.

În cealaltă parte de județ, la Ezeriș, o ploaie de jumătate de oră a inundate mai multe străzi, curți și terenuri agricole.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din 6 gospodării din satul Bănia. Pentru gestionarea situațiilor semnalate a fost alocat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Bozovici, iar Secția de Pompieri Oravița se deplasează în sprijin.
Echipajele intervin cu trei motopompe pentru evacuarea apei din gospodării. Nu sunt victime umane.

Un reportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii