POZIȚIA corectă de stat pe WC

A vorbi însă despre mersul la toaletă și poziția corect pentru scaun poate părea puțin incomod pentru unii. Cu toate acestea, se pare că modul în care folosim toaleta are un impact extraordinar asupra sănătății colonului și rectului, și nu numai.

În anul 1591, Sir John Harington a inventat WC-ul modern, cel pe care îl folosim cu toții astăzi. Înainte vreme, doar membrii familiilor regale aveau acces la o astfel de toaletă elegantă, de lux. Odată cu modernizarea instalațiilor, toaletele lui Harington au intrat în casele tuturor oamenilor. În anul 1964, un medic american, pe nume dr. Henry L. Bockus, a publicat în cartea „Gastroenterologie” argumente în favoarea statului pe vine în momentul defecării. „Poziția ideală pentru defecare este statul pe vine”, spune dr. Henry L. Bockus. Potrivit acestuia, statul pe vine, cu coapsele lipite de abdomen, este cea mai favorabilă poziție pentru eliminarea scaunului. Un alt medic, dr. Alexander Kira avea să susțină într-o lucrare din anul 1966 – „Baia”, că omul, prin natura lui, are nevoie să stea ghemuit sau pe vine, și nu în șezut când merge la toaletă, pentru că în această poziție eliminarea se face aproape fără nici un efort.

Citeste tu mai departe aici: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/127113/pozitia-corecta-de-stat-pe-wc-care-poate-remedia-hemoroizii-constipatia-hernia-si-alte-afectiuni/?utm_medium=push&utm_source=lataifas&utm_campaign=push

Comentarii

comentarii