Prefectul a chemat primarii la raport

Primăriile din județ au arătat un interes crescut în a participa la a doua videoconferință organizată de Prefectura Caraș-Severin. Scopul acestor videoconfeințe este acela de a informa, printr-o conectare directă, despre noutățiile legislative și a disuta despre problematica existentă în administrația publică.

Prefectul județului Caraș-Severin, Florența Maria Albu, s-a aflat astăzi în cea de-a doua videoconferință cu primarii din județ. La această instruire au participat 52 de reprezentanți ai administrațiilor locale din Caraș Severin.

”Astăzi a avut loc a doua videoconferință. Prima conferință cu primăriile, cu funcționarii din primării, a avut loc anul trecut în octombrie. Intenționăm să continuăm măcar cu o întâlnire de acest gen în fiecare lună, astfel încât funcționarii de la nivelul primăriilor să poată fi la curent în permanență cu legislația în domeniu. Vom aduce în continuare alături de noi servicii publice deconcentrate care pot să ne sprijine profesional din punctul acesta de vedere”, a spus prefectul Florența Albu. Totodată, reprezentantul guvernului în teritoriu s-a arătat mulțumită de prezența la această întâlnire online a administrațiilor locale din județ, din cele 41 de primării care și-au anunțat inițial participarea, s-au prezentat 52, semn că cei de la nivelul administraților din județ înțeleg importanța acestor videoconferințe.

”Până la urmă aceste videoconferințe au o dublă importanță. Și faptul că își pot îmbunătății cunoștințele în domeniul profesional, dar și facem economie, cu toții, de resurse. Practic, ei nu mai trebuie să se deplaseze de la nivelul unității administrative până la Reșița, ci comunicăm în mod rapid și eficient”, a mai adăugat prefectul județului.

Pe ordinea de zi s-au alfat: o informare privind întocmirea și ținerea la zi a registrelor agricole, fiind prezentat un material, în acest sens, de către directorul Direcției Județene de Statistică Caraș-Severin, Gheorghe Petre. La punctul doi au fost prezentate prevederi legislative pivind apărarea împotriva incendiilor, protecției civile și gestionarea situațiilor de urgență, cu un material elaborat și prezentat de reprezentantul ISU ”Semenic”, colonel Corina Braje, iar la punctul trei au fost expuse diverse probleme cu care Prefectura se confruntă la nivelul colaborării cu primăriile din Caraș-Severin, prezentate punctual de către directorul Dorel Ursu.

Având și atribuții de control legate de unele aspecte ale respectării legislației, comisiile mixte constituite la nivelul Prefecturii și formate din reprezentanți ai instituției amintite și ai serviciilor deconcentrate vor face controale la nivelul instituțiilor subordonate primăriilor din județ, a fost încă o informare pe care prefectul Florența Maria Albu a adus-o la cunoștința reprezentanților primăriilor din județ conectați la videoconferința care a avut loc în Sala de Protocol a insituției.

Comentarii

comentarii