Prefectul Lupu spune sa nu ne temem de codul portocaliu VIDEO

Cod portocaliu de ninsoare in martie la Resita. In Caras-Severin, situatia este sub control si au fost luate toate masurile pentru a depasi fara probleme perioada de cod portocaliu, a dat asigurari prefectul judetului, in cadrul videoconferintei organziate de ministrul Afacerilor Interne. Daca in cursul noptii va fi viscol, se are in vedere inclusiv inchiderea drumurilor montane si a unor unitati de invatamant din zonele izolate.

Potrivit reprezentantului Guvernului in teritoriu, drumarii au suficente stocuri de material antiderapant si utilaje pentru a interveni iar contractele de deszapezire sunt, inca, in vigoare. De asemenea, o atentie sportia este acordata fluviului Dunarea desi, dat fiind specificul zonei, in amonte de Protile de Fier riscul de inundatii este minor, chiar daca debitele la intrarea in tara sunt mult peste media acestei perioade.

Pentru a evita aparitia unor situatii deosebite, daca va fi viscol, drumurile de acces spre zonele montane vor fi inchise. La fel si scolile din zonele in care nu se va putea interveni pentru curatarea drumurilor.

Pana in prezent, in Caras-Severin nu au fost semnalate probleme din cauza conditiilor meteorologice.

Comentarii

comentarii