Prefectul Silviu Hurduzeu – nota bene pentru desfăşurarea alegerilor europarlamentare în Caraş-Severin

IMG_3024Prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, o situaţie a alegerilor europarlamentare în judeţul nostru. Prezenţa la vot la europarlamentare cunoaşte o creştere cu 2 procente în Caraş-Severin faţă de anul 2009 când prezenţa la vot în judeţ a fost de 31 %. Anul acesta procentajul s-a ridicat la 33 %, fiind mai mare chiar mai mare decât media la nivel naţional.
„Vreau să mulţumesc tuturor cărăşenilor care s-au prezentat la vot şi să apreciez modul civilizat în care s-a desfăşurat întreaga campanie electorală şi, bineînţeles, pentru că ieri nu au fost momente delicate, nu au fost situaţii neplăcute. Aş vrea din acest motiv să le mulţumesc şi colegilor mei din Ministerul Afacerilor Interne care au asigurat, pe tot parcursul acestei perioade, siguranţa desfăşurării alegerilor în judeţul Caraş-Severin”, a precizat reprezentantul guvernului în judeţ.
Pentru a asigura ordinea şi desfăşurarea în condiţii optime a alegerilor europarlamentare din acest an în judeţul Caraş-Severin au fost mobilizaţi peste 400 de poliţişti, 192 de poliţişti de frontieră, 144 de jandarmi, 185 de pompieri, iar 675 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au asigurat protecţia celor 366 de secţii de votare care au funcţionat pe aria judeţului. Alţi 160 de poliţişti şi jandarmi s-au aflat în stradă pentru a asigura ordinea şi liniştea publică în vederea prevenirii posibilelor fapte antisociale. Pentru soluţionarea evenimentelor ivite în ziua alegerilor, la nivelul judeţului au acţionat 100 de poliţişti constituiţi în 18 echipe operative.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a existat şi un efectiv de rezervă pentru judeţ, alcătuit din 134 de angajaţi. În total peste 1.120 de angajaţi MAI au fost mobilizaţi în aceste alegeri pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.
Prefectul Silviu Hurduzeu apreciază modul corect şi elegant în care s-a desfăşurat campania electorală a tuturor partidelor politice la nivelul judeţului, în mod legal şi fără incidente. De altfel, nici ziua de ieri, ziua alegerilor, nu s-a „remarcat” prin incidente notabile pentru Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii