Prima expoziţie de preparate culinare de la Oraviţa din ultimii 20 de ani

Cine a avut poftă de un preparat culinar tradițional, bănățenesc, ca la mama acasă, nu a avut decât să participe la prima expoziţie culinară care s-a organizat în ultimii 20 de ani la Oraviţa.

În sala de prezentare s-au adunat peste 1000 de persoane şi mai mulţi producători, de la simpli cetăţeni din oraş sau satele din jurul Oraviţei şi până la agenţi economici.

,,Fie că a fost participant direct sau simplu cumpărător, cel care a călcat pragul sălii unde a fost organizat evenimentul, a avut ce vedea. Expozanţii au adus de toate: de la tradiţionalele sandwich-uri făcute de elevii clasei pregătitoare şi până la tradiţionalul mălai preparat de o bătrână de peste 70 de ani. Nu au lipsit nici sarmalele, nici ciupercile umplute sau borcanele cu zacuscă. Unde mai pui că pentru cei cu gusturi exotice a existat şi o fântână cu ciocolată unde se produceau pe loc fructe în glazură” spune primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

,,Unii au vândut, alţii au cumpărat şi toată lumea a fost deosebit de încântată fiindcă lucrurile au mers ca pe roate. Trebuie spus că o parte din banii strânşi de cei ce au vândut la expoziţie, vor merge sub formă de cadouri de Crăciun spre Căminul de bătrâni şi un centru pentru copii cu dizabilităţi din Oraviţa” spune Cristina Zainea, consilier local şi organizator.

Materialul video oferit de InfoCs de la eveniment, vorbește de la sine despre cele întâmplate la Oravița.

Comentarii

comentarii