Prima zăpadă la Reşita – Iarna de 24 de ore VIDEO

Prima zăpadă la Reşita – Vineri la ora 15, a început să ningă.  Dacă până mai ieri soarele strălucea pe cer și la Reșița erau peste 15 grade, de vineri, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade. Prognoza meteorologilor s-a adeverit și după ploaia din noaptea de joi, peste Banatul Montan a început să ningă.

În câteva minute zăpada abia începe să se aştearnă, dar având în vedere că Banatul Montan este sub cod galben de ninsoare şi vânt, reșițenii se așteptau la un strat de zăpadă măcar cât să bucure copii. Și s-a pus. Într-o oră, acesta măsura vreo 4- 5 cm – albă, mirifică și foarte pufoasă. Dar nu doar copiii s-au bucurat de prima zăpadă din iarna 2023. Fiindcă este prima ninsoare la Reșița și peste Banat – excluzând zona de munte – din iarna 2022-2023, adulții s-au bucurat ca și copiii. Aproape toți au scos telefoanele și au imortalizat primii fulgi de zăpadă.

Pe Muntele Semenic ninge de astă noapte, sunt minus două grade şi stratul de zăpadă are peste 25 de cm. Se poate urca cu autoturismele dotate cu cauciucuri de iarnă. La Anina, zăpadă are peste 5 cm si ningea la ora prânzului.

Părerea reşiţenilor este împărţită, dar majoritatea se bucura de zăpada, alţii spun că în ultimii ani, zăpada a fost mai mult de Paște. Anul trecut, prima zăpadă a căzut în luna decembrie. Din păcate, minunea nu a ținut mici trei zile. Sâmbătă – zăpadă a mai rămas doar pe dealuri. Spre sfârșitul lunii va ninge din nou. Cel puțin așa spun meteorologii. Noi – nu credem până nu vedeam.

Comentarii

comentarii