Primăria Resita plătea subvenții la Ro-A Tir și pentru persoanele nedeplasabile

Administrația locală a aprobat o nouă modalitate de acordare a gratuității pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap. Astfel că, începând cu data de 1 august 2016 se va acorda acestora gratuitate pe mijlocul de transport urban care constă în acordarea unui abonament trimestrial special gratuit. Persoanele care vor beneficia de această gratuitate sunt persoanele cu handicap grav și accentuat, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav, asistenții personali profesioniști ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat care au domiciliul sau reședința în Reșița, dar și însoțitorii persoanelor cu handicap grav, însoțitorii copiilor cu handicap accentuat, însoțitorii adulților cu handicap auditiv și minatal accentuat și care pot folosi abonamentul doar când însoțesc persoana cu handicap nu și când se deplasează singuri. S-a luat această măsură deoarece au existat situații în care s-a oferit gratuitate de transport persoanelor cu handicap nedeplasabile sau pentru persoanele cu handicap care la un moment dat nu se mai aflau în localitate.

”Până acum subvențiile se acordau într-un mod necontrolabil. Dacă până acum se dădeau pe baza unei legitimații sau unui număr de legitimație prezentat de la serviciul doamnei Ana Vasile (nr. DGASPC Caraș-Severin) la începutul anului, iar Ro-A Tir a facturat pentru persoane care pur și simplu erau netransportabile, sau care nu se mai aflau în oraș la o anumită perioadă de timp și din punctul meu de vedere este și o chestie ușor ilegală cum s-a întâmplat acest lucru, pentru că Ro-A Tir nu poate să dovedească cum a exercitat aceste servicii care au fost plătite de noi. Noi nu am făcut decât să impunem ridicarea unui abonament de către persoane cu handicap sau însoțitorii dânșilor astfel încât în afara legitimației, la urcarea în autobuz, să se arate și acest abonament”, a explicat primarul Ioan Popa.

Costul lunar al unui abonament special pentru aceste persoane, subvenționat de Primărie, este de 31,20 de lei pentru traseul din municipiul Reșița, 33,6 lei pentru cartierele Țerova și Doman și 38, 4 lei pentru cartierele cuptoare și Moniom.

Abonamentele gratuite vor fi oferite persoanelor îndreptățite pe baza unei legitimații emise de DGASPC Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii