Primaria Resita respinge unele declaratii politice si lamureste lucrurile

Cu privire la unele afirmaţii făcute de reprezentanţi ai PMP Caraş-Severin în mass-media, referitoare la starea în care se află unele străzi din municipiu, facem următoarele precizări:

Lucrările de reabilitare a străzii Alexandru Vlahuţă sunt în curs de execuţie, având ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2015.
Primăria Municipiului Reşiţa a notificat constructorii, Asocierea S.C. HIDROCONSTRUCŢIA S.A. şi S.C. ELECTROSISTEM S.R.L, inclusiv subcontractanţii, care execută lucrări la reţelele de apă şi canalizare, să finalizeze lucrările începute în mai multe zone de pe raza municipiului (Victoriei, Mihai Viteazu, Ştefan cel Mare, Căminelor, Valea Ţerovei, Traian Doda, Damaschin Bojincă, Ion Vidu, Iosif Velceanu, Ciprian Porumbescu, Minda, Golului, Fântânilor, Soarelui, Comarnic şi din Câlnic-Râului, Vălişoara, Poneasca, Nergăniţa), în caz contrar, urmând a fi aplicate sancţiuni contravenţionale.

Încă din anul 2014, având în vedere că executanţii lucrărilor nu au respectat condiţiile şi termenele din Permisele de spargere, administraţia publică locală a transmis avertismente, a aplicat sancţiuni contravenţionale şi a formulat o plângere penală.

Totodată, a fost atenţionat şi operatorul judeţean de apă şi canalizare SC AquaCaraş SA să ia măsuri pentru remedierea acestor probleme, în caz contrar, va fi formulată o plângere penală pentru distrugerea bunurilor comunităţii şi crearea de pericole publice.

Precizăm că Primăria Municipiului Reşiţa nu are calitatea de autoritate contractantă, orice măsuri fiind luate în limita competenţelor legale.
Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin – Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelelor de distribuţie şi reţelelor de canalizare din Reşiţa”, finanţat prin POS Mediu.

Cabinet Primar

Comentarii

comentarii