Primaria Resita scoate ,,artileria grea” impotriva iernii”

În data de 26 noiembrie 2014, la sediul Primăriei Municipiului Reşiţa, a fost întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, în prezenţa primarului municipiului, Mihai Stepanescu, preşedintele Comitetului, a viceprimarului Ioan Crina, a secretarului Lucian Cornel Bucur, a responsabililor din domeniu din cadrul administraţiei publice locale şi a altor instituţii publice.
Principalele puncte aduse în discuţie au vizat planul de măsuri pentru sezonul rece 2014-2015 şi refacerea cu prioritate a străzilor din municipiul Reşiţa afectate de lucrările efectuate de operatorii de servicii.
Pentru sezonul rece 2014-2015, menţionăm că în depozitul Serviciului Public – Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire sunt următoarele cantităţi de materiale antiderapante:
– 421 de tone sare gemă
– 4500 de tone de nisip.
La acestea se adaugă 20 de utilaje specializate, aflate în dotare:
– răspânditor cu lamă (4 bucăţi)
– autobasculantă cu lamă (2 bucăţi)
– autobasculantă pentru material antiderapant (şi evacuare zăpadă – 6 bucăţi)
– tractor cu plug (5 bucăţi)
– buldoexcavator (1 bucată)
– autoîncărcătoare-frontale WOLLA (2 bucăţi).
În funcţie de necesităţi, cantităţile de materiale antiderapante vor fi suplimentate, iar, în cazuri excepţionale, vor fi închiriate suplimentar utilaje de la firme specializate.
Referitor la refacerea străzilor afectate de lucrări, precizăm că, de la începutul anului 2014, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 443/2009.
Totodată, operatorii de servicii (SC Aquacaraş SA, SC CET 2010 Reşiţa SRL, în insolvenţă, Enel Banat Distribuţie, SC Hidroconstrucţia SA şi SC Electrosistem SRL), care au efectuat intervenţii la reţelele subteran-edilitare, au fost atenţionaţi să refacă tronsoanele afectate până în data de 15 decembrie 2014, pentru conservarea acestora pe perioada sezonului rece.

Cabinet Primar

Comentarii

comentarii