Primaria Resita vrea să acceseze programe europene de 5 milioane de euro

Administratie

Primăria municipiului Reșița are depuse, pe Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia 2014 – 2020, un număr de șase proiecte, în valoare de aproape cinci milioane euro.

”Mai exact, este vorba de 4,8 milioane euro, bani finanțați de către Uniunea Europeană, pe care încercăm să îi atragem prin cele șase proiecte. Până în iunie este termenul de evaluare. Noi sperăm să obținem finanțarea, pentru că sunt proiecte importante, care ar aduce un plus municipiului nostru. Toate aceste proiecte sunt în parteneriat diferiți parteneri din Serbia”, a declarat Ioan Crina, viceprimarul municipiului Reșița, care a preluat și atribuțiile primarului.

Unul dintre proiecte se referă la reabilitarea și modernizarea Bazinului didactic acoperit de înot, prin care se crează și se modernizează infrastructura sportivă, necesară organizării de acțiuni comune ce vizează grupurile vulnerabile, în vederea prevenirii părăsirii timpurii a școlii și a incluziunii culturale. Construcția va cuprinde, printre altele, două piscine acoperite pentru scopuri didactice, un cabinet medical, camere separate pentru învățarea a diferite sporturi. Valoarea totală a bugetului pe proiect se ridică la circa 1,9 milioane euro.
Prin implementarea celui de-al doilea proiect, urmează a se moderniza și dota Căminul cultural din cartierul reșițean Câlnic, în vederea înființării unui Centru cultural pentru prezervarea și pentru promovarea tradițiilor în Reșița. Bugetul, în acest caz, va fi de peste 720 mii euro.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments