Primarul de la Sopotu Nou – Buceaua, a fost suspendat din funcție de prefectul Gâfu

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a emis, în data de 15 iunie 2021, Ordinul privind constatarea suspendării de drept a mandatului de primar al comunei Şopotu Nou, judeţul Caraş-Severin, al domnului Baba Păun, ca urmare a adresei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara, transmise Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin în data de 14.06.2021 şi înregistrată cu nr. 9876/14.06.2021, prin care s-a comunicat mandatul de arestare preventivă nr. 30/UP, emis la data de 12.06.2021, cu privire la inculpatul Baba Păun, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iunie 2021 până la data de 11 iulie 2021 inclusiv.

Suspendarea durează până la încetarea măsurii de arestare preventivă. Pe perioada suspendării mandatului de primar atribuţiile acestuia vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei.

Ordinul prefectului a fost emis respectând prevederile art. 159, alin. 1, lit. a), alin. 2-4 şi ale art. 163, alin. 1 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Flagrant realizat, ieri după amiază, în parcarea Finanțelor Publice din Timișoara – o mașină care ieșea din parcare a fost blocată de ofițerii de la DNA și DGA. Șoferul era Radu Constantin, angajat ca diriginte de șantier de primăria din Șopotu Nou, condusă de primarul PSD, Păun Baba. Când au percheziționat mașina, anchetatorii au găsit în portbagaj o mapă în care într-o broșură era un plic cu 38.000 lei. ”Nu știu ce-i cu banii”, a fost replica Constantin Radu, dirigintele de șantier. Acetsa a susținut ”cred că a fost o înscenare. Mi-a pus cineva niște bani nu în portbagaj, mai jos de portbagaj la roata de rezervă” Banii erau pretinși și primiți de la reprezentantul unei firme de construcții pentru semnarea unei situații de lucrări din 2012. Contractul cu Primăria Șopotu Nou a fost semnat în 2011 și prevedea realizarea unui drum, a unui cămin cultural, a canalizării și a unei stații de epurare. Primarul și dirigintele de șantier au pretins fiecare câte 5% din fiecare factură emisă de către constructor, fără șpăga nefiind semnate nicio situație de lucrări. De-a lungul timpului, primarul și dirigintele de șantier au primit materiale de construcții și peste 60.000 lei. Anchetatorii de la DNA au interceptat mai multe discuții în care cei implicați se certau pe șpăgile primite, primarul și dirigintele de șantier acuzându-se reciproc că au luat o parte mai mare din mită. La un moment dat, Radu Constantin i-a spus primarului că este ”campion balcanic la greblat”. După flagrant, polițiștii de la DNA l-au ridicat și pe primarul Păun Baba, procurorul DNA hotărând reținerea acestuia și a dirigintelui de șantier pentru luare de mită, urmând ca, astăzi, să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă instanței.

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2021/06/flagrant-dna-timisoara-cu-spaga-n-portbagaj-pentru-primarul-campion-balcanic-la-greblat/

Comentarii

comentarii