Administratie

Primarul optimist, echipă închegată la conducerea Primăriei; să sperăm că lucrurile vor merge bine pentru resiteni

Declarații pline de optimism ale celor din conducerea administrației locale, deși la prima vedere relațiile cu opoziția nu păreau chiar amiabile. Primarul Ioan Popa se declară mulțumit de alegerea noilor viceprimari, deși decizia de a-i propune pe cei doi pentru aceste funcții, i-a luat ceva timp de gândire. Este știut faptul că o echipă cu care să mergi la drum și care să funcționeze patru ani, nu se construiește așa de ușor.

După ședința de Consiliu Local în care au fost aleși cei doi viceprimari, Ioan Popa spune că: ”Viceprimarii sunt cei pe care mi i-am dorit, în speță domnul Adrian Dacica și domnul Paul Vasile. Se pare că funcționează acest grup și mă bucur să constat acest lucru”.

Adrian Dacica la rândul său și-a exprimat recunoștiința pentru cei care i-au acordat votul de încredere și a susținut că își va consuma toată energia pentru binele comunității, iar proiectele propuse de către primar ”vor fi promovate în echipă”.

Specialist în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice, reprezentantul verzilor, Vasile Paul, celălalt viceprimar, consideră că politica trebuie lăsată la ușa Primăriei și proiectele tuturor grupurilor politice vor fi luate în considerare. ”Eu consider că politica trebuie lăsată la ușa Primăriei. Am să fiu un viceprimar pentru cetățenii orașului, nu pentru cetățenii care au votat un partid sau altul. Avem câteva proiecte și în prima etapă vom miza pe cele care se suprapun cu proiectele partidului, asta nu înseamnă că nu vom fi deschiși la absolut orice propunere, atât a celorlalte partide care fac parte din Consiliul Local, cât și a organizațiilor și a partidelor care nu au acces în consiliu”.

Deși întâlnirea celor două grupuri politice aflate în opoziție în Consiliul Local – PNL si PSD, nu a fost una chiar amiabilă, edilul s-a arătat deschis la colaborare. ”Eu nu consider două tabere aici, grupul PSD și grupul nostru, dimpotrivă, ați văzut că ședința a decurs de o altă manieră decât eram obișnuiți în ultimii ani, în sensul că nu s-a votat cu mâna sus și mergem înainte. Am discutat și sunt dispus să discut fiecare punct de pe ordinea de zi, totdeauna, cu cei care sunt în CL, chiar dacă acest lucru va necesita mai mult timp și mi-am manifestat intenția și dorința de a-i primi o dată, de două ori pe lună, doar grupul PSD, pentru a explica ceea ce am de gând să fac și să mă consult și cu dânșii. Cred că nu a mai făcut-o nimeni până acum și e un lucru de bun augur”.

Rămâne de văzut cum se vor materializa aceste intenții bune, adică – dacă va exista un dialog constructiv pentru oraș.

Comentarii

comentarii