Primarul Popa a vazut realitatea asa cum este ea in Mociur – necosmetizata

În această dimineață, de la ora 05.30, la inițiativa Primăriei Reșița, o echipă formată din reprezentanți ai primăriei, 4 angajați ai Direcției de Asistență Socială, 20 de polițiști locali și 12 angajați ai Poliției Municipiului Reșița, au efectuat o razie în zona Mociur, mai exact blocurile 1 și 2. Scopul demersului a fost, în primul rând, identificarea persoanelor care locuiesc în aceste imobile, dar și o evaluare, la fața locului, a condițiilor de locuire.

Ca urmare a acestei acțiuni, au fost identificate persoane care locuiau fără documente, persoane care au fost somate să părăsească locuințele pe care le ocupă abuziv.
”În zilele următoare vom centraliza toate datele obținute ca urmare a acestei acțiuni, mai mult, Direcția de Asistență Socială va efectua anchete sociale amănunțite pentru că am descoperit acolo familii cu probleme grave dar și familii oneste, care muncesc.”, a spus viceprimariul Reșiței, Adrian Dacica.

Primarul Municipiului, Ioan Popa, care a fost prezent la acțiune, a anunțat că va solicita în zilele următoare, din partea instituțiilor de stat abilitate, o expertiză tehnică a imobilelor.

”Aceste clădiri reprezintă un pericol la adresa locatarilor. Sunt scări de bloc fără balustrade, pereții laterali sunt căzuți și înlocuiți cu cartoane, multe locuințe nu sunt ocupate și sunt folosite ca depozit de gunoaie. Nu vreau să amintesc de lipsa curentului electric sau de condițiile în care se trăiește în aceste blocuri. Aștept rezultatul expertizei tehnice și vom lua o decizie cu privire la acest subiect”, a declarat primarul Popa.

Comentarii

comentarii