Primarul Popa nu prea e dus la biserică atunci când este vorba de petreceri tiganesti: 100 de milioane amenda si gata cu parangheliile

Având în vedere evenimentul care s-a desfășurat în cursul zilei de 2 august 2016, în cartierul Muncitoresc, unde a avut loc o nuntă în comunitatea rromă, dorim să facem următoarele precizări:

La dispoziția Primarului Municipiului Reșița, Ioan Popa, Poliția Locală Reșița s-a deplasat la locația respectivă și a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 10.400 de lei pentru ocuparea abuzivă a domeniului public.

Subliniem faptul că Primăria Municipiului Reșița nu va aproba acest gen de evenimente care contravin Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și care presupun ocuparea abuzivă a domeniului public al municipiului Reșița prin amplasarea de corturi, mese sau grătare, care afectează circulația pietonală și rutieră precum și liniștea și ordinea publică din zonă.

De asemenea, precizăm că autoritatea publică locală nu va permite desfășurarea unor asemenea evenimente, care nu respectă prevederile legale în vigoare și care nu se încadrează normelor de conduită.

Mai pe scurt, lucrurile stau în felul următor: ţiganii din zona Muncitoresc – mai exact, la nici 100 de m de sediul Pompierilor Militari, au pus-o marți de o paranghelie. ,,Totul pe bază de nuntă” – precum a spus unul dintre invitaţi. Și cum nu s-a mai văzut până acum nuntă țigănească fără blocări de drumuri și ,,atrasul atenției celor din jur în mod forțat” prin orice mijloace, cuscrii și nașii au comandat corturi și mese pe care le-au montat și pus pe ……..trotuar. Adică pe domeniul public, pe locul rezervat pietonilor. Ba mai mult, tot pe trotuar au apărut și proțapuri cu miei, purcei și viței. Că doar e nuntă de nuntă, nu? Iar musafirii – numai unu și unu, aproape toți veniți ,,dă pă Spania” și ca să se vadă asta, la bolizii de zeci de mii de euro, au fost puse steaguri spaniole de parcă ambasada Spaniei s-a mutat la Reșița. Nu a lipsit nici caleașca roșie cu cai albi, nu au lipsit nici maneliștii de renume și ,,mosafirii dă pă Timișoara, Caransebeș și Bocșa”.

Și n-a lipsit nici darul primarului Ioan Popa: 100 de milioane amendă pentru pentru ocuparea abuzivă a domeniului public. Se pare că mai urmează ceva amenzi și de la poliție pentru perturbarea traficului.

Sa nu uitam ca la Resita, anul trecut, s-a mers pana acolo incat la o asemenea paranghelie un alicopter a aterizat in mijlocul strazii iar traficul a fost blocat aproape o ora. Tot in zona Muncitoresc. Asta – fără să existe o autorizatie, vreo un act, ceva acolo de la autoritati. Si nici de amenzi aplicate de administratia publica nu a auzit nimeni. Cel putin nu au fost facute publice. Se pare că acu, ca tot vorbim de boi si vitei – fireste la protap – s-a cam înțărcat bălaia și la Reșița se cam termină cu parade și trafic dat peste cap sau corturi și proțapuri în mijlocul drumului.

Comentarii

comentarii