Primarul Popa pune piciorul in prag: Reșița nu pune zăvorul pe piețele din oraș!

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a găsit modalitatea de a rezolva problema închiderii piețelor din Reșița. Edilul, a declarat într-o postare pe contul său de facebook că ,,Reșița nu pune zăvorul pe piețele din oraș! Asta pentru că am găsit soluții pentru protecția reșițenilor care doresc să își facă aprovizionarea cu produse românești în deplină siguranță. Nu mai vorbim despre producătorul autohton, care ar rămâne cu marfa nevândută, fără un spațiu de desfacere”.

Primarul mai spune că ,, De aceea, noi luăm temperatura la intrarea în piețe, limităm accesul cumpărătorilor, ne asigurăm că se poartă mască de protecție și mănuși, punem dezinfectanți la dispoziția tuturor. Mai mult, voi propune accesul la spațiile de vânzare doar pentru cei care vând produse românești, pentru a putea respecta distanțarea fizică. Piețele noastre sunt semideschise și respectă aceleași reguli stricte ca orice hipermarket, așa că nu văd niciun motiv pentru care nu s-ar putea aplica acest model de bună practică la nivel național”.

Se pare că până la această oră, edilul Reșiței dovedește că a luat cea mai bună măsură pentru a rezolva această problemă. Chiar așa, în final, cu ce sunt mai cu moț magazinele Carrefour din Micro 1 de la Miorița sau de la Piața Reșița Sud sau cel de la parterul Nerei? Ori chichinețele de Profi de la Intim ori Victoria? Piața Reșița Sud este cu mult mai aerisita si spațiul este mai mare. De la înălțime și până la lățime. Și nici nu sunt produsele unele peste altele de n-ai pe unde să te miști. Și atunci, de ce închidem doar piețele? Fiindcă acolo nu se vând produse nemțești? La magazinele străine îți face careva testul Covid sau îți face careva duș și te îmbracă cu combinezon de cosmonaut când intri în magazin? Să nu uităm că la Profi, nu au loc doi oameni între rafturi? Și atunci, despre ce distanțare sau măsuri de siguranță vorbim? Sau cei din magazine sunt mai imini decât cei din piețe?

Altul este interesul în această afacere. Dar, poate le dă Domnul minte luminată și altor edili și-i urmează exemplul lui Ioan Popa de la Reșița.

Comentarii

comentarii