Primarul Popa vrea diminuarea dobânzilor la credite și o refinanțare

Primarul Popa duce negocieri cu băncile pentru diminuarea dobânzilor la credite, dar ar vrea și o refinanțare. Primarul Ioan Popa a declarat presei că datoriile Primăriei au fost achitate, fapt care a permis renegocierea dobânzilor la creditele pe care administrația locală le are cu anumite bănci. Mai mult decât atât, primarul vrea și o refinanțare a creditelor care ar însemna o economie de 1,5 milioane de euro.

”Noi am avut renegocieri de contracte cu două bănci, cu Raiffeisen și BCR , unde am reușit să obținem o economie de 2 milioane de euro, însă achitându-ne arieratele avem dreptul să ne refinanțăm, de data asta, lucru care se poate face și cu altă bancă decât cu cea cu care ai contract și firma de consultanță cu care lucrăm pregătește un caiet de sarcini și pregătește practic o refinanțare pe SEAP, pe public și speranța noastră este să mai reușim să coborâm cam încă 1,5 milioane de euro sarcina de creditare a Reșiței”, a spus Ioan Popa.

Media creditelor pe ani de îndatorare este de aproximativ 14 ani, acest termen destul de lung a fost acceptat pentru ca administrația locală să nu depășească 30% gradul de îndatorare care ar stopa orice posibilitate de finanțare, gradul de îndatorare în prezent al Primăriei Reșița fiind de 19%.

”Media ponderată a creditelor este destul de lungă, undeva la 13-14 ani. Ele au fost făcute în această manieră tocmai ca să nu trecem de 30% gradul de îndatorare. Acum le avem sub control și fac promisiunea că Primăria Reșița nu se va mai credita pentru tâmpenii – pentru borduri și așa mai departe“, a explicat primarul Ioan Popa.

Pentru refinanțare primarul Popa a apelat la o firmă de consultanță pe care o plătește din bugetul Primăriei.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments