Actualitate

Primarul Stepanescu către Aquacaraș: ”Vrei nou, vrei lux, plătești sau renunți!”

După ce Primăria a acuzat Aquacaraș că nu-și plătește obligațiile financiare către administrația locală, acea redevență pe care societatea de apă – canal ar trebui să o plătească pentru vechile rețele, acum a apărut și problema plății ratelor la creditul pentru proiectul ISPA.

Trebuiau plătite 18 miliarde vechi, iar primarul Stepanescu susține că după multe apeluri pe care administrația locală a făcut-o către conducerea Aquacaraș și chiar către Consiliul Județean în subordinea căruia se află societatea, în cele din urmă furnizorul de apă ar fi plătit 8 miliarde 800 de lei. Primăria susține că a plătit diferența de 10 miliarde și că acel credit a devenit o povară pentru administrația locală care l-a garantat.

”Noi ne judecăm cu dânșii. Sunt sigur că vom câștiga procesul, pentru că folosesc de peste 3 ani uzina de apă și stația de epurare, de aproape 2 ani rețelele de apă și canalizare. Taxele sunt crescute pentru aceste servicii și nu este normal să nu plătești ceva pentru ce folosești, mai ales că noi am garantat acel credit luat de un operator județean cu sediul în Reșița și nu este bine, este o povară în plus pentru noi! Nu avem nici un orizont dacă noi anual plătim circa 900 de mii de euro, jumătate plătim primăvara, jumătate plătim toamna. Vă dați seama că sunt bani foarte mulți!”, a precizat primarul Mihai Stepanescu.

Administrația local se află în litigiu cu societatea de apă-canal privind redevența pentru rețelele vechi. Valoare redevenței se ridică la 70 mii de lei. Totodată conducerea Aquacaraș susține că redevența este prea mare și că nu o poate plăti.

Chiar dacă ar plăti banii nu acoperă însă suma necesară ratelor pentru credite care se ridică la 900 de mii de euro pe an.
”Ce faci cu 700 de milioane, cu 20 de mii de euro, nici atât, când noi avem de plătit 900 de mii de euro pe an, taxele, ratele și dobânzile. E o diferență de la 20 de mii de euro la 900 de mii de euro. Vrei nou, vrei lux, plătești sau renunți!”, a mai spus primarul Reșiței.

Comentarii

comentarii