Primarul Stepanescu cere ajutor de la Guvern pentru a prevenii inundaţiile

Pentru a prevenii inundaţii ca cele din 8 august municipalitatea vrea să ia măsuri de refacere a 12 pâraie din Reșița, dar are nevoie de 1,6 milioane de euro pentru acest proiect. Astfel că primarul Mihai Stepanescu a fost la Guvern.

Anul acesta, Reșița și județul Caraș-Severin au trecut prin fenomene meteorologice extreme cu precipitaţii abundente care au atins 25-30 de l/mp. Locuitorii mai în vârstă din oraş au mărturisit că nu au mai văzut astfel de inundaţii în ultimii 50 de ani în Reşiţa.

Ploile abundente din această vară au dus la inundarea în două rânduri a centrului civic, a mai multor străzi și artere ale orașului, oprind circulația și îngreunând orice fel de activitate atât a agenților economici, care s-au trezit cu magazinele pline de apă sau terasele, cât și a oamenilor de la case care au avut curţile şi pivniţele inundate.

Pentru a preîntâmpina astfel de dezastre, municipalitatea a pregătit un studiu de fezabilitate în vederea regularizării acestor pâraie. Pentru toate acestea este însă nevoie de 1,6 milioane de euro, bani pe care reprezentanții Primăriei îi caută fie la Guvern fie la Bruxelles. De altfel, primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, a avut o întâlnire cu reprezentanți ai Guvernului pentru a cere sprijin în acest sens.

Comentarii

comentarii