Primele controale de noapte ale poliției din Resita – Zeci de persoane verificate VIDEO EXCLUSIV

Primele controale de noapte ale poliției din Resita. Polițiștii și jandarmii din Resita au efectuat, luni seară, primele controale ale autoturismelor care se aflau încă pe străzile orașului după ora 22:00, atunci când au intrat în vigoare restricțiile Ordonanței Militare nr. 2.

Documentul a fost prezentat sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela care a anunțat că, în ce privește restrângerea dreptului la circulație pe timpul nopții, se va face începând cu 23 martie, ora 22:00.

La nivelul judetului Caraș-Severin, polițiștii au aplicat 7 sanctiuni in valoare de aproximativ 10.500 de lei, pentru nerespectarea art 5 alin.1 din Ordonanța Militară nr.2/ 2020, in intervalul 22.00-06.00.

Din acest moment, conform ordonanței militare, în intervalul 22:00-06:00 românii pot circula doar în situații de urgență și doar având asupra lor o declarație pe propria răspundere, care să confirme motivul întemeiat pentru care se află pe străzi în timpul nopții. Declarația poate fi descărcată de aici. 

Astfel, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea la serviciu, consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate, asistenţă pentru persoane în vârstă sau pentru însoţirea copiilor, desfăşurarea de activităţi fizice individuale în aer liber sau pentru nevoile animalelor de companie, şi numai după semnarea unei declaratii pe propria raspundere în care să se precizeze motivul.

În cazurile în care deplasarea este făcută pentru rezolvarea unei situaţii urgente, trebuie precizat şi traseul.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Primele controale de noapte ale poliției din Resita. Adeverinţa atestă că deplasarea persoanei între domiciliu şi locul său de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Primele controale de noapte ale poliției din Resita. Mai pe scurt, conform Ordonanței Militare 2, este interzisă plecarea de la domiciliu, după ora 22, cu anumite excepții. După ora 22, când părăsești domiciliul, în condițiile din Ordonanța Militară 2, trebuie să ai la tine o declarație pe propria răspundere și adeverința de la angajator dacă mergi la serviciu sau te întorci de la serviciu.

Comentarii

comentarii