Primul bal după o pauză de doi ani al pensionarilor reşiţeni VIDEO

După doi ani de pauză și restricții din cauza pandemiei de coronavirus, pensionarii reşiţeni s-au enervat când au văzut atâtea nunţi şi au pus-o şi ei de o petrecere. Mai ales ca de doi ani au stat pe dreapta. Înainte de restricțiile pandemie, organizațiile de pensionari din Reșița obişnuiau să se întâlnească de câteva ori pe an la baluri cu diferite teme.

Aseară, peste 400 de pensionari din cadrul Centrul de zi de Servicii de Asistență Socială pentru Persoanele Vârstnice din Reșița, s-au strâns la Reșița într-un local unde a avut loc ,,Balul primăverii”. Petrecerea a început la ora 18 şi s-a terminat târziu înspre dimineață când i-au cam lăsat picioarele pe dansatori.

Petrecăreții s-au distrat așa cum numai pensionarii știu să o facă. Adică fără limită – mai puțin cea impuşi de rezistența fizică. S-a dansat pe toate felurile de muzică – fiindcă ața cum se cere la o petrecere cu ștaif, nu a lipsit orchestra.

Centrul are propriul centru de dansuri, iar aseară, artiștii amatori au avut ocazia să arate ce au învățat. Îmbrăcați în costume populare

Masă a fost una bogată și cu de toate. Contribuţia financiară este mai mult simbolica – 80 de lei de persoană, în rest – asociația de pensionarii a primit sponsorizări.

Bătrânii au avut numai cuvinte de laudă şi de mulţumire pentru felul în care sunt tratați, sunt respectaţi şi iubiţi. Pentru mulţi dintre ei, aceste organizații de pensionari sunt familia lor, fiindcă sunt singuri, nu mai au pe nimeni. Acasă îi aşteaptă doar pereţii şi mobila. Mulţi sunt singuri. Fie nu mai au pe nimeni, fie cei mai tineri sunt plecaţi peste hotare la un trai mai bun.

Comentarii

comentarii