Primul punct aeromedical pentru operarea în zona montană, va fi înființat la Caransebeș VIDEO

Anul trecut, la nivel naţional, Ministerul Afacerilor Interne a creat o strategie pentru eficientizarea intervențiilor în situații de urgență prin înființarea a 3 puncte aeromedicale pentru operarea în zona montană, concomitent cu creșterea nivelului de pregătire și instruire a personalului navigant. Strategia a fost anunțată de fostul ministru Marcel Vela.

 Astfel, a fost identificată ca o primă nevoie achiziționarea unor elicoptere ușoare multifuncționale echipate pentru operare în zona montană ce au ca destinație căutarea-salvarea din mediul montan și executarea misiunilor aeromedicale solicitate. La sediul Unității Speciale de Aviație Caransebeș, s-a desfășurat azi în exercițiul de pregătire a personalului navigant pentru executarea zborului în zonă montană și operare a troliului de bord, activitatea premergătoare operaționalizării noilor puncte aeromedicale montane.

Pe aeroportul din Caransebeș, s-au desfășurat zboruri de antrenament la care a participat personalul navigant și medicii implicate direct în acest program. Punctul aeromedical de la Caransebeș va deveni operațional în scurt timp. În această perioadă, la Unitatea Specială de Aviație se desfășoară stagiul de pregătire apiloților și a medicilor pentru executarea zborului în zonă montană și operarea troliului de bord, activitate premergătoare operaționalizării noului punct de salvare montană.  

Cadrele medicale şi piloţii care vor deservi punctul aeromedical de la Caransebeș se pregătesc, în aceste zile, pentru salvarea aeriană cu folosirea troliului. Pentru medici este o experiență nouă și, totodată, o provocare. SINCRON:2 medici Cadrele medicale care vor deservi punctul aeromedical sunt din Reșița, Caransebeș și Timișoara, iar piloţii de pe elicopterul SMURD, vor fi din toate structurile Inspectoratului General de Aviație. 

Comentarii

comentarii