,,Prințesele și prinții” de la ”Palatul Fermecat” învață în aer liber și protejează mediul

Grădinița P.P.„Palatul Fermecat” din Reșița în parteneriat cu Asociația Euroland Banat și Asociația Părinților din grădiniță au marcat încheierea proiectului comun denumit ”Învățăm în aer liber și protejăm mediul”.
20160616_122119
Proiectul a constat în reabilitarea curții grădiniței prin folosirea materialelor naturale, implicând activ copiii, părinții și comunitatea locală, realizând practic un loc pentru desfășurarea activităților în aer liber.
20160616_122139
”Iată-ne la finalul proiectului în care, cu ajutorul partenerilor noștri ce ne-au acordat tot sprijinul, am reușit să amenajăm o sală în aer liber, să depășim puțin granițele tradiționalului. Totodată ne-am dori să sensibilizăm și cetățenii în protejarea mediului, pentru că, copiii nu cresc decât într-un mediu sănătos, pe lângă dragostea pe care trebuie să le-o oferim din tot sufletul”, a precizat Tamara Potoceanu, directorul Grădiniței ”Palatul Fermecat”.
20160616_122249
În cadrul acest proiect copiii au mai realizat costume ecologice, jucării ecologice, desene, dar au inițiat și acțiuni de ecologizare a parcului și a râului Bârzava. Lucările făcute de copii au fost expuse în curtea grădiniței unde, tot cu ocazia marcării finalului de proiect, preșcolarii au prezentat invitaților câteva momente artistice constând în poezii în grai popular, cântece folclorice și dansuri moderne, dând farmec și drăgălășenie momentului.
20160616_122300
”Suntem la un moment aniversar, încheiem un nou proiect, un nou spațiu verde reamenajat. Este al patrulea proiect pe care Asociația Euroland Banat îl realizează în municipiul Reșița. Una dintre ideile care ne-a călăuzit a fost să coborâm spre cei mai mici pe zona de educație, pe de-o parte, iar pe de-altă parte să încercăm să sensibilizăm părinții. E important ca atât cei mici și în special părinții, să devină constienți de importanța acestor spații verzi și de importanța implicării fiecăruia dintre noi în viața comunității”, a spus Andrei Szabo, președintele Euroland Banat.
Gradinita (9)
Proiectul a început în luna aprilie și a avut un buget de 11.320 de lei, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România prin Programul ”Spații Verzi”.

Comentarii

comentarii