Prințul Nicolae invitat de onoare la Caransebeș, cu ocazia noul an evreiesc VIDEO

Prințul Nicolae invitat de onoare la Caransebeș, cu ocazia noul an evreiesc. Prințul Nicolae, nepotul regelui Mihai I, a participat la Caransebeș la sărbătoarea Anului  Nou Evreiesc. Prințul Nicolae este născut pe 1 aprilie 1985 in Elveția la Geneva. El este botezat ortodox si este fiul principesei Elena. Aceasta este cea de a doua fată a regelui Mihai – ultimul rege al României.

https://youtu.be/fM1u6BElAhg

Rosh Hashana este începutul unui nou an, potrivit calendarului ebraic. Sărbătoarea cade în prima zi a lunii Tisrei  care este prima lună a calendarului evreiesc modern. Roș Hașana este prima din cele 10 zile ale penitenței numite Yamim Norayim, care culminează cu Ion Kipur – Ziua Ispășirii. În emisfera nordică are loc la începutul toamnei. Manifestarea a avut loc la Sinagoga din municipiul Caransebeș – la ceremonie participând oficialități, invitați, membrii ai comunității evreiești din Banat și doi dintre candidații la funcția de primar al orasului.

Prințul Nicolae invitat de onoare la Caransebeș, cu ocazia noul an evreiesc. Clădirea este monument istoric și a fost construită între anii 1893 şi 1894, în stil neogotic.

Comentarii

comentarii