Printul Nicolae si statueta Regelui Mihai la Reșița în proiectul Via Transilvanica VIDEO

La Reșița au ajuns primele 100 de borne care vor fi amplasate pe traseul Via Transilvanica care străbate județul Caraș-Severin. Circa 250 de km are traseul Via Transilvanica în Banatul de munte și parcurge cele mai importante obiective turistice din această parte a țării. Scopul este acela de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale Banatului Montan.

Primele borne de marcare ale traseului turistic și spiritual Via Transilvanica de pe teritoriul județului Caraș-Severin, au ajuns în Banatul de munte. Până acum, au fost amplasate primele 108 borne în 10 localități cărășene din nord. Astăzi, alte 100 de borne au ajuns la Reșița. O parte au fost trimise în județ, mai exact, în Valea Almăjului. 31 vor rămâne în zona Reșița-Semenic, restul bornelor din andezit vor fi amplasate în zonele străbătute de acest traseu turistic. Inițiatorii acestui proiect își propun ca până pe 24 iulie, traseul Via Transilvanica din Caraş-severin să fie marcat în întregime.

Prezent la descărcarea bornelor care vor marca traseul Via Transilvanica, a fost și Prințul Nicolae. El este un promotor activ al acestui proiect și voluntar al asociației Tășuleasa Social. O bornă specială înfăţişându-l pe Regele Mihai, a fost dezvelită în prezența Prințului Nicolae. Borna va fi amplasată pe traseu în apropierea Vilei Klaus, acolo unde Regele Mihai a făcut un an de şcoală.

Dacă inițial traseul Via Transilvanica stăbătea județul Caraș-Severin doar pe Valea Cernei, acum ruta a fost mărită cu circa 250 de km și cuprinde cele mai importante obiective turistice ale Banatului Montan, de la Munții Țarcu și Semenic și până în Valea Almăjului, pentru a pune în valoare bogățiile culturale, spirituale, etnice, istorice și naturale ale Banatului Montan. O parte dintre aceste borne au fost plătite de către Romeo Dunca și primarul Ioan Popa din buzunarul propriu.

Comentarii

comentarii