Proces electoral la final in C-S: Jumătate dintre votanți au ales PSD- Liberalii au un rezultat peste cel național cu prezenta la urne

Rezultatele de la ora 16:00, când în Caraș-Severin erau centralizate 97 la sută din secțiile de vot, îi dau câștigători detașați pe reprezentanții PSD, care au luat jumătate din voturile cărășenilor. Spre deosebire de rezultatele de la nivel național, în Caraș-Severin Partidul Mișcarea Populară a ieșit pe locul al treilea, cu 7 la sută din sufragii, iar Uniunea Salvați România nu a reușit să depășească pragul de 5 la sută. De asemenea liberalii au scos un rezultat peste cel național.

Prezenţa la vot sub media naţională. Cei mai activi votanți din Caraș-Severin au fost cei cu vârste cuprinse între 45-64 ani. Aceștia însumează 45.000 de votanți. După ei urmează de cetățenii cu vârste ce depășesc 65 de ani. Tinerii între 18 și 24 de ani au fost cei mai puțini: 5000.

CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD – 49,22 %
PNL – 24,84 %
PMP – 7,17 %
ALDE – 4,75 %
USR – 3,4 %

SENAT

La Senat ordinea fruntașelor este aceeași, anunță Biroul Electoral Județean. Însă aici, liberalii și ALDE au scos rezultate mai bune decât la Camera Deputaților.

PSD – 48,63 %
PNLȘ – 28,28 %
PMP – 6,76 %
ALDE – 5,95 %
USR – 3,42 %

Cu toate ca oficial impărțirea mandatelor se va face mâine până la ora prânzului, când vom ști cu exactitate cei 5 deputați și 2 senatori pe care cărășenii i-au ales pentru următorii 4 ani, analizand rezultatele, deja este aproape ca sigur ca PSD are trei deputati: Luminita Jiva, Ion Mocioalca si Ioan Spanu si un senator – Ionut Chisalita. PNL o are pe Valeria Schelean castigatoare la Camera Deputatilor iar acum urmeaza redistribuirea cand Marcel Vela ajunge senator iar Tabugan este trimis la Camera. In total, Caras Severin are 7 parlamentari: 2 senatori si 5 deputati. Doina Frunzaverde nu a prins nimic. Adrian Dacica nu a prins nici el scaunul de deputat, in schimb, ramane viceprimar al Resitei, ceea ce este un castig pentru oras.

Comentarii

comentarii